Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Ministrul Sportului, nou scandal uriaş. Mama lui Robert Glinţă răbufneşte: "Poate să analizeze un psiholog situaţia"

Ministrul Sportului, nou scandal uriaş. Mama lui Robert Glinţă răbufneşte: "Poate să analizeze un psiholog situaţia"

Irina Angelica Glință, mama înotătorului Robert Glință, l-a criticat pe ministrul Eduard Novak. Aceasta consideră că ministrul a avut un comportament nedemn duminică, în momentul revenirii lui David Popovici și Robert Glință în România.

Ministrul Sportului, nou scandal uriaş. Mama lui Robert Glinţă răbufneşte: "Poate să analizeze un psiholog situaţia"
de Redacția Antena 3 CNN    |    29 Iun 2022   •   23:12

S-a vorbit zile în șir despre performanța istorică a lui David Popovici. Românul a reușit să câștige titlurile de campion mondial în probele de 100 și 200 metri liber, devenind primul sportiv român care câștigă medalii mondiale în natația masculină. Şi Robert Glință a reușit o performanță foarte importantă. Înotătorul român Robert Glinţă a fost clasat pe locul cinci la 50 m spate şi pe opt la 100 m spate.

Irina Angelica Glinţă, mama campionului Robert Glinţă, a scris un mesaj plin de revoltă cu privire la modul în care a fost tratat fiul ei de Eduard Novak, ministrul Sporturilor. 

"La atât de multe materii au picat examenul oficialii MTS, în episodul acestei primiri la aeroport, încât pur și simplu mă dezic de ei! Nu mă reprezintă! Ei nu sunt România și poporul român! 

Dumnealui, acest ministru obscur și total nepregătit, nu merită decât ocolit – cum ocolești chestia aia care stă în drum și te-ar putea accidenta sau murdări. Nici energia, nici timpul și nici vorbele mele nu merită irosite pentru a-i comenta prestația năroadă etalată cu acest prilej”, a comentat Irina Angelica Glință. 

Aceasta a declarat, în exclusivitate pentru Antena 3, că se dezice de un astfel de comportament nepărintesc.

"Domnul ministru a spus că nu s-a mai simţit atât de mândru de când a fost copil. Nu știu ce vârstă are domnul ministru, îmi cer scuze (...). Eu sunt privitor de sport tot așa din copilărie, ori eu cred că am mai avut niște momente de glorie din copilăria domnului ministru până în prezent suficient de răsunătoare încât să nu le anuleze acum rezultatele ca și când n-a mai avut nimic, acum a apărut. Este într-adevăr unic și special. Este ceva de nedescris ce a putut să facă David și Doamne ajută să mai facă în continuare pentru că este un potențial imens. (...) S-a făcut știință cu el, nu s-a făcut sport. Asta avem nevoie să facem și n-au făcut oamenii din oficialități. 

Nicio clipă nu mi-a trecut prin minte că David n-ar merita această atenție, că nu ar fi momentul lui de glorie.

N-am răbufnit că sunt furioasă, că sunt vai de mine nu mai pot să mai gestionez eu acum momentul ăsta de mai puțin succes, daţi-mi voie să-i spun așa, al lui Robert, pentru că am trecut prin foarte multe cu el, știm câte a putut să îndure. Și am spus-o tot într-un context public. Fiecare apariție a lui la un nou Campionat European, Mondial, mi se pare efectiv un miracol. Un miracol că încă mai înoată, că încă mai poate, că-și dorește și mai ales că reprezintă la nivel foarte înalt România. 

Robert să știți că chiar dacă n-a venit așa cum medalii din prima și n-a venit în mod consecvent, să știți că Robert n-a făcut niciodată de rușine România când s-a dus acolo. (...)

Indiferent de ce stare fizică a fost sau mentală, sau prin ce a trecut, cu sau fără antrenor, că s-a întâmplat de foarte multă vreme să fie chiar și fără antrenor, dar nu mi se pare normal și de aceea mă dezic de un astfel de comportament nepărintesc, nici nu știu, nediplomatic din toate punctele de vedere, uman. Poate să analizeze un psiholog situaţia", a spus Irina Angelica Glință, mama campionului Robert Glinţă.

×
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close