Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Klaus Iohannis, declarații după reuniunea de la Haga: "Trebuie să continuăm să ne angajăm într-o cooperare strânsă cu Chișinăul"

Klaus Iohannis, declarații după reuniunea de la Haga: "Trebuie să continuăm să ne angajăm într-o cooperare strânsă cu Chișinăul"

Președintele României a făcut o serie de declarații în această seară după întâlnirea de la Haga, dedicată pregătirii Summitului NATO de la Vilnius.

de Ioana Mircea    |    27 Iun 2023   •   22:49

Preşedintele Klaus Iohannis a ajuns în această seară la Haga, în Regatul Ţărilor de Jos, la reuniunea în format restrâns dedicată pregătirii Summitului NATO de la Vilnius, potrivit  Administraţiei Prezidenţială.

Klaus Iohannis a susținut și un discurs în care a vorbit despre  războiul din Ucraina, cooperarea cu Republica Moldova și investițiile pentru securitatea regiunii.

"Trebuie să fim capabili și pregătiți pentru a ne consolida și mai mult postura și să continuăm să asigurăm sprijinul necesar pentru Ucraina și pentru partenerii noștri cei mai vulnerabili, în special Republica Moldova. România este gata să își asume toate responsabilitățile necesare. Astfel, așa cum am anunțat deja la Madrid, începând de anul acesta, bugetul național pentru Apărare a crescut de la 2% la 2,5% din PIB.

Citește și: Veste proastă pentru ucraineni: Liderii din NATO nu vor invita oficial Ucraina să adere la Alianţă la summitul de la Vilnius

Ucraina rămâne în centrul eforturilor noastre.Vom continua să fim un susținător ferm al Kievului. Trebuie să continuăm să ne angajăm într-o cooperare strânsă cu Chișinăul, mai ales ținând cont de eforturile uriașe făcute de această țară pentru a sprijini securitatea și stabilitatea din regiune, de la începutul războiului", a declarat președintele României în această seară.

 

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis summit NATO
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close