Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Cine sunt liderii protestelor anti-restricții din Capitală: "Am văzut la benzinării zeci de mașini, oameni care stăteau să-și cumpere ceva de mâncare"

Cine sunt liderii protestelor anti-restricții din Capitală: "Am văzut la benzinării zeci de mașini, oameni care stăteau să-și cumpere ceva de mâncare"

Iulian Capsali, unul dintre liderii mulțimilor din Piața Victoriei, la protestele anti-restricții, a vorbit în exclusivitate la Antena 3 despre motivele oamenilor de a ieși în stradă și principalele nemulțumiri la un an de la debutul pandemiei COVID-19.

Cine sunt liderii protestelor anti-restricții din Capitală: "Am văzut la benzinării zeci de mașini, oameni care stăteau să-și cumpere ceva de mâncare"
Sursa foto: Antena 3
de Mia Lungu    |    30 Mar 2021   •   21:54

"Sunt măsuri luate în bătaie de joc față de oameni. Cunosc medici eminenți care de un an de zile au putut opera doar de câteva ori. Spitale închise, oameni cu boli cronice și cancer care nu au acces la sănătate. Nu se poate să ai un asemenea dezechilibru într-un sistem de sănătate care și așa este făcut praf." a spus Iulian Capsali, marți, în direct din Piața Victoriei.

După apariția cazurilor de COVID-19 în România, Iulian Capsali (55 de ani) s-a afirmat ca unul dintre ”vârfurile de lance” ale taberei care contestă măsurile luate de autorități. Este fost jurnalist de presă scrisă, realizator și producător de televiziune și director al cotidianului România Liberă.

"Pur și simplu că nu ai acces la sănătate. Este de neimaginat. În timp, lucrurile acestea se puteau rezolva, dar nu am văzut bunăvoință în chestiunea asta. 

Închisul în casă și magazinele închise la ora 18:00. Am văzut cozi de zeci de persoane la magazine, la benzinării zeci de mașini, oameni care stăteau să-și cumpere ceva de mâncare, de băut. În loc să iei o măsură care să detensioneze, să vină lumea liniștită, relaxată, să nu se înghesuie.

"Fiica mea de un an de zile, este la un liceu de balet, nu a făcut o ora de balet tot anul. Să faci balet online este o aberație"

Ar trebui lăsate lucrurile să funcționeze normal. Am fost în Egipt unde lucrurile sunt perfect normale, se merge normal pe stradă, nimeni nu îți cere mască pe stradă. Și eu port masca în aglomerații, dar dacă ești singur pe stradă, să porți masca este o tâmpenie. 

Fiica mea de un an de zile, este la un liceu de balet, ea nu a făcut o ora de balet tot anul. Să faci balet online este o aberație, ca și muzică online, ca și artele plastice. Dar când a venit o inspecție s-a făcut. Cum a trecut inspecția, se închide școală. Trăim într-o minciună și o ipocrizie permanentă.

Ar trebui că medicină să se ocupe de oameni să nu ajungă în ATI. Cum să badjocoresti o doctoriță că Flavia Grosan care rezolva înainte de a ajunge oamenii a în ATI? În India au kit-uri speciale care conțin Zinc, Invermectina și un antibiotic, care costă un preț derizoriu și poate fi dat oricărui om."

Întrebată de jurnalistul Antena 3, Mirela Voicu, ce înseamnă libertate pentru ea, fiica lui Iulian Capsali, elevă de liceu, a spus că se gândește la cum arăta lumea înainte de pandemia COVID-19.

"Libertatea pentru mine este lumea de acum un an-doi ani. Fără mască, să ne putem duce la școală, să putem învață normal, să fie că înainte."

×
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close