Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Operațiunea de manipulare în masă, la Revoluția din 1989. Creierul dezinformărilor | "Toate ordinele au fost date pe timp de noapte"

Operațiunea de manipulare în masă, la Revoluția din 1989. Creierul dezinformărilor | "Toate ordinele au fost date pe timp de noapte"

Generalul Cătălin Ranco Pițu a oferit noi detalii, în această seară, în exclusivitate la Antena 3 CNN, în dosarul Revoluției.

de Ioana Mircea    |    18 Dec 2023   •   22:33

General Cătălin Ranco Pițu, fost șef al Secției Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, cel care a instrumentat dosarul Revoluției, a oferit în această seară, în exclusivitate la Antena 3 CNN, detalii despre marea manipulare care a avut loc la Revoluția din 1989. Acesta a oferit, totodată, și detalii despre cine a fost persoana care s-a aflat în spatele întregului proces.

"Noul șef al statului, prin Televiziunea Română le-a explicat românilor că teroriștii sunt îmbrăcați în civili, că arată exact, că trag din orice poziție, că săvârșesc acte de o cruzime inimaginabilă, astfel încât foarte multe persoane civile în marile orașe ale României, dar în principal în București, au fost confundate cu teroriștii descriși de președintele Iliescu.

Citește și: Noi detalii din dosarul desecretizat de SRI. Cum a plănuit Ion Iliescu Revoluția din '89

Ne amintim cu toții, TVR la nivelul anului 1989, singura instituție de profil. Poporul era educat să acorde o prezumție totală de credibilitate celor auzite la televizor. Cel care vorbea despre dușmanul securist terorist era chiar președintele statului, un președinte care a fost acceptat imediat de marea masă a românilor", a precizat generalul Pițu.

Acesta a afirmat și că Ion Iliescu a ajuns pe placul românilor pentru că oferea un discurs diferit de cel a lui Nicolae Ceaușescu.

"Ion Iliescu avea un discurs cu totul diferit de cel al lui Nicolae Ceaușescu. Poporul român vedea pentru prima dată un lider care le vorbește altcumva, într-un mod cert, mult mai elevat. Prezumția de sinceritate a fost acordată din prima secundă și prin TVR românii au fost bombardați în mod repetat cu informații de acest gen.

"A fost o psihoză care a atins cote paroxistice"

Acest fenomen a fost catalogat ca atare de specialiști. A fost o psihoză care a atins cote paroxistice. Fenomenul securist-terorist a fost de o amploare nemaiîntâlnită cu consecințe dramatice.

Am ajuns la o nebunie generalizată, cauzată de o inducere în eroare făcută ca la carte. Au fost sute de ordine militare pe care le-am cercetat în urma cărora s-au creat situații de foc fratricid, adică unități ale Ministerului Apărării Naționale au fost puse față în față, fiecărei unități spunându-i-se că cealaltă unitate este teroristă. Toate ordinele au fost date pe timp de noapte", a spus General Cătălin Ranco Pițu.

×
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close