Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Răsturnare de situaţie: Marc Tcaciuc neagă că s-ar fi întâlnit cu George Simion. Anatol Şalaru: "Aţi văzut vreodată un agent care a confirmat ceva?"

Răsturnare de situaţie: Marc Tcaciuc neagă că s-ar fi întâlnit cu George Simion. Anatol Şalaru: "Aţi văzut vreodată un agent care a confirmat ceva?"

Omul Moscovei cu care George Simion e acuzat că s-a întâlnit reacţionează. "Nu m-am văzut şi nu am discutat niciodată cu unionistul cunoscut George Simion", declară el.

de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Apr 2023   •   22:47

Președintele AUR, George Simion, a fost acuzat de fostul ministru al Apărării din Moldova, Anatol Șalaru, că s-ar fi întâlnit cu membri FSB (Serviciul de Securitate al Rusiei), mai precis cu Marc Tcaciuc. 

Marc Tcaciuc neagă că s-ar fi întâlnit cu politicianul român, în timp ce George Simion susţine acelaşi lucru şi solicită intervenţia autorităţilor în acest caz.

Omul Moscovei cu care George Simion e acuzat că s-a întâlnit reacţionează dur în acest scandal. "Nu sunt şi nu am fost nici cetăţean rus, nici reprezentant al serviciilor speciale ruseşti, nu m-am văzut şi nu am discutat niciodată cu unionistul cunoscut George Simion", spune el.

"Prieteni, lucrurile stau în felul următor: în data de 27 martie, fostul deputat şi parlamentar, fost ministru al Apărării din Republica Moldova, Anatol Şalaru, a dat un lung interviu publicaţiei româneşti "În linie dreaptă". În acest interviu face o lungă caracterizare a colegului său, cunoscutul unionist , politicianul George Simion, preşedinte al Alianţei pentur Unirea Românilor, sau, pe scurt, al partidului AUR, cunoscut sub acest acronim şi în România, şi în Republica Moldova.
Anatol Şalaru, invocând informaţiile serviciilor moldoveneşti SIB, l-a acuzat pe Simion de faptul că este agent al serviciilor speciale din Rusia. O, Doamne, ce ştire senzaţională! Faptul că unioniştii moldoveni sau români se subordonează anumitor servicii secrete, toate astea sunt lucruri vechi care-şi au rădăcinile încă din timpul Uniunii Sovietice.

Marc Tcaciuc: Nu am discutat niciodată cu George Simion

Însă, Anatol Şalaru confirmă în dezvăluirile sale faptul că George Simion s-a întâlnit şi se întâlneşte frecvent cu Mark Tkacyuk, iar Mark Tkacyuk este omul serviciilor speciale ruseşti. Această ştire senzaţională s-a diseminat instantaneu în mass-media, căpătând noi şi noi detalii, şi se pare că Mark Tkachyuk nu este doar reprezentantul serviciilor speciale ruseşti, ci şi cetăţean al Federaţiei Ruse. Deci, dacă e cetăţean, datoria de cetăţean îl obligă să ajute serviciile speciale. Cam asta e logica. Uimitor este faptul că în dosar au intervenit şi serviciile speciale din Ucraina, iar George Simion face un comentariu lung şi confuz într-un interviu.

Citeşte şi: Fostul ministru al Apărării, Anatol Șalaru, despre acuzaţiile aduse lui George Simion cu privire la legăturile cu FSB: "Declarația lor pentru mine a fost foarte interesantă"

Şeful Serviciilor Secrete SIB din Republica Moldova, Mihail Balan, la care face referire Anatol Şalaru, refuză să comenteze şi să confirme toate aceste lucruri, dar nimeni, nici măcar o dată, nu m-a contactat pentru a comenta această situaţie. Nici "În linie dreaptă", nici Deutsche Welle, nici Realitatea, nici alte zeci de publicaţii. Nimeni! 

Pentru că, cumva, din anumite motive, care sunt foarte multe, nu sunt şi nu am fost nici cetăţean rus, nici reprezentant al serviciilor speciale ruseşti, nu m-am văzut şi nu am discutat niciodată cu unionistul cunoscut George Simion. În data de 31 martie am depus o declaraţie la Inspectoraul General de Poliţie. Declaraţia mea includea un link cu interviul domnului Şalaru, declaraţie în care arătam că acest interviu nu reprezintă o simplă bârfă la adresa mea; acest interviu conţine acuzaţii efective la adresa mea, cum că am comis o infracţiune deosebit de gravă împotriva Republicii Moldova, şi anume este vorba de trădare de ţară.

Am subliniat că acţiunile domnului Şalaru conţin o încălcare gravă a Codului de infracţiuni, prin urmare am solicitat organelor de drept să-l tragă pe domnul Şalaru la răspundere pentru întreprinderea de acţiuni nelegale, în conformitate cu legislaţia în vigoare în ţară", a declarat Marc Tcaciuc. 

 "Aţi văzut vreodată un agent care a confirmat ceva?", a fost replica fostului ministru al Apărării din Moldova, Anatol Șalaru.

George Simion neagă întâlnirile cu spionii ruşi

"Eu cer servicilor de informații românești, legat de persoana mea, legat de toate persoanele de la nivelul conducerii AUR, legat de toți politicienii cu funcții de conducere în România în momentul acesta, să spună cine sunt agenți străini. Îi rog să facă această cercetare și să iasă public", a spus liderul AUR, luni seară, în direct la "Sinteza Zilei cu Mihai Gâdea".

Vezi şi: George Simion face lumină în scandalul întâlnirilor cu spionii ruşi: "Trebuie dovedit"

Potrivit fostului ministru moldovean al Apărării, în perioada următoare vor mai fi câteva persoane care vor face declarații despre George Simion.

Anatol Şalaru spune că persoane cu funcții i-au transmis că vor să vorbească în acest scandal.

Liderul AUR transmite că îl dă în judecată pe Șalaru pentru calomnie.

"Parcă sunt un James Bond, cum mergeam eu la 23 de ani să intru să relaţionez cu cele mai tari servicii secrete", a comentat ironic George Simion, în direct la Antena 3 CNN.

×
Subiecte în articol: George Simion Anatol Șalaru Marc Tcaciuc
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close