Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Marcel Ciolacu, despre taxe și scumpiri: "O să menținem TVA-ul cu o singură cifră prin toate măsurile"

Marcel Ciolacu, despre taxe și scumpiri: "O să menținem TVA-ul cu o singură cifră prin toate măsurile"

Premierul Marcel Ciolacu a vorbit, în exclusivitate la Antena 3 CNN, despre gaura din bugetul țării noastre, dar și despre taxe și scumpiri.

de Ştefan Petrică    |    25 Sep 2023   •   21:50

Întrebat cât de mare este gaura din bugetul României, Marcel Ciolacu a spus:

"Suntem singurul stat european care are un acord de deficit excesiv din Uniunea Europeană, doar România.

Suntem singurul stat care am avut o guvernare care a dus deficitul României la 9,2% , am dus datoria publică de la 37% la peste 50%.

Ne-am îndatorat 200 de miliarde de lei într-un an și câteva luni. Din punctul meu de vedere a fost un accident politic al României.

Citește și: Marcel Ciolacu, despre cazul lui Dumitru Buzatu: "E o cloacă! Eu nu am văzut în viaţa mea atâţia bani la un loc, niciodată"

Nimeni nu știe în acest moment unde s-au dus 200 de miliarde de lei.

Pentru că a fost pandemia și nu a mai existat colectare. Ca exemplu, am făcut contractări de 1 miliard de euro pentru vaccinuri. Cu acele vaccinuri ne vaccinăm 100 de ani, singura problemă este că ele expiră. Tot felul de cheltuieli fără nicio viziune macro-economică.

Ne-am împrumutat, nu am colectat și am astupat niște bani pe care noi credeam că la un moment dat se întorc. Nu s-a întors niciun ban", a spus Marcel Ciolacu la Antena 3 CNN.

Întrebat dacă în discuțiile pe care le-a avut la Bruxelles, a primit ca soluție creșterea TVA-ului în România cu 1 sau 2 procente, Marcel Ciolacu a spus:

"Există rapoarte de la Banca Mondială, de la FMI, de la Comisia Europeană unde există anumite recomandări.

Eu am spus că nu o să cresc TVA-ul la alimente și medicamente. Acest lucru va aduce austeritate ca în 2010.

După o lună de zile în care sunt prim ministru, am reușit să avem TVA cu o singură cifră și o să menținem TVA-ul cu o singură cifră prin toate măsurile", a mai menționat prim-ministrul.

×
Parteneri
Poliţist mort în prima zi de Paşte, la Galaţi
x close