Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei "Când nu le-am mai dat bani, a început teroarea". Mărturia incredibilă a unei femei, despre chinurile la care i-a fost supusă mama în azil

"Când nu le-am mai dat bani, a început teroarea". Mărturia incredibilă a unei femei, despre chinurile la care i-a fost supusă mama în azil

Detalii înfiorătoare continuă să iasă la iveală în cazul căminelor groazei! O femeie a povestit, pentru Antena 3 CNN, chinurile la care a fost supusă mama sa într-un azil din București, după ce a încetat să mai ofere bani personalului instituției.

"Când nu le-am mai dat bani, a început teroarea". Mărturia incredibilă a unei femei, despre chinurile la care i-a fost supusă mama în azil
Sursa foto: Profimedia
de Redacția Antena 3 CNN    |    13 Iul 2023   •   22:45

Detalii șocante au fost povestite, pentru Antena 3 CNN, de fiica unei bătrâne care a fost internată în centrul de îngrijire pentru vârstnici "Nicolae Cajal" din București.

Femeia a mărturisit că, după ce a încetat să le mai ofere bani asistentelor și personalului căminului, mama ei a trecut prin chinuri greu de descris.

"A fost bine la început, foarte bine! Dar foarte bine, cum? Când veneam, două-trei infirmiere pe lângă mine, nu puteam să-i dau doar uneia.

Trebuia să le dau tuturor. Bani, bani, bani, bani. A fost foarte bine îngrijită mama, însă în perioada în care le-am dat bani asistentelor, infirmierelor, domnului de la poartă și doamnei doctor diverse atenții.

Citește și: Proprietarul azilului în care a locuit Zina Dumitrescu rupe tăcerea! Acesta a dezvăluit cât costă, de fapt, îngrijirea unui pacient

Dacă erau câte două-trei, dădeam 25 de lei. Dacă erau două, dădeam 50 de lei să-i împartă, sau 30-30. 

Eu plăteam 1.400 de lei, cât trebuia să plătesc. Mâncare îi duceam eu mamei, îi aduceam de acasă, ca să aibă să-i dea să mănânce.

Până într-un timp când nu i-am mai găsit mâncarea și am întrebat: "Dar mâncarea mamei unde este?".

"Păi o fură femeia de la camera nu știu care, că umblă prin saloane și fură mâncare".

O durea pe mama burta, nici nu le-a păsat. Am adus medic, am plătit 800 de lei", a povestit femeia.

Fiica bătrânei a mai declarat că și-a găsit mama murdară și cu răni care nu erau îngrijire corespunzător.

Din păcate, deși fiica femeii a decis să-și aducă mama acasă, bătrâna a decedat după două luni.

"În momentul în care am început să nu le mai dau (bani), a început teroarea. O găseam pe mama murdară până la gât, cu cearșafuri și cămașa de noapte ude. Nu-i dădeau apă.

Dar eu nu le-am mai dat niciun ban. Când schimbau patul, o aruncau pur și simplu pe mama în pat, în fața mea,  fără nicio jenă. Am adus-o pe mama acasă și când i-am desfăcut piciorul, mai avea puțin și ajungea infecția la os.

Nu i-au schimbat pansamentul, nu au întors-o de pe o parte pe alta. Am reușit să o vindec, dar la două luni și jumătate, mama a decedat.

Niciun pic de empatie față de beneficiari", a povestit femeia, la Antena 3 CNN.

Reacţia Centrului Nicolae Cajar 

"Doamna Ștefan a beneficiat de servicii socio-medicale în cadrul căminului Cajal în perioada ianuarie 2022- iulie 2022. Doamna Ștefan Nicoleta, fiica beneficiarei, a depus o plângere prin care a semnalat o serie de aspecte ce țin de procesul de îngrijire a mamei. În urma acestei plângeri a fost dispusă o anchetă internă la finalul căreia nu au fost identificate aspecte care să dovedească cele semnalate.

Mai mult decât atât, doamna Ștefan Nicoleta a fost informată cu privire la rezultatul anchetei și, totodată, a fost informată cu privire la dreptul de a sesiza, mai departe, instituțiile de control și de cercetare abilitate.

În plus, în cererea de externare doamna Ștefan nu a invocat niciun motiv privind ”îngrijirea defectuoasă” la care făcea referire în plângerea amintită anterior.
Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București dorește să asigure o șansă reală persoanelor vulnerabile concentrându-și eforturile și resursele de care dispune în identificarea și implementarea celor mai adecvate soluții pentru fiecare persoană aflată în nevoie", a transmis directorul general al centrului Nicolae Cajar.

×
Subiecte în articol: Căminele Groazei
Parteneri
Urgie la Vâlcăneşti, în Prahova. Oamenii, blocaţi în case!
x close