Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei "Navalny", succes răsunător la Oscaruri. Tim Lister, producător CNN: "Navalny este simbolul rezistenţei faţă de Vladimir Putin"

"Navalny", succes răsunător la Oscaruri. Tim Lister, producător CNN: "Navalny este simbolul rezistenţei faţă de Vladimir Putin"

CNN a câştigat primul premiu Oscar pentru această televiziune. Povestea disidentului politic rus Alexei Navalny a fost transformată într-un documentar de succes.

de Redacția Antena 3 CNN    |    13 Mar 2023   •   23:47

"Navalny", filmul cutremurător care îl urmărește pe disidentul rus și fost candidat la președinție Alexei Navalny, a primit premiul pentru film documentar la gala premiilor Academiei Americane de Film. 

Tim Lister, producător CNN, a vorbit la Antena 3 CNN despre filmul cutremurător. 

Lister spune că documentarul are în spate o investigaţie lungă şi o poveste fascinantă. De-a lungul mandatelor lui Vladimir Putin orice formă de opoziţie faţă de Kremlin şi regim a fost eliminată rapid. Navalny a fost unul dintre puţinii care s-au ridicat, Putin l-a considerat o ameninţare şi din păcate Navalny a ajuns după gratii.

Citiţi şi: Clarrisa Ward, câștigătoarea CNN a Oscarului: "Acest premiu îi aparține lui Aleksei Navalnîi și familiei sale"

Potrivit producătorului Tim Lister, Navalny reprezintă un exemplu trist de ceea ce se întâmplă cu oricine încercă să se opună celor de la Kremlin.

Documentarul, regizat de Daniel Roher, a căpătat o nouă relevanță după invazia Rusiei în Ucraina. Filmul este o relatare de la fața locului a populistului entuziast care a fost cândva candidat la președinție - și care a reprezentat o amenințare atât de mare pentru Putin încât a fost otrăvit, într-o tentativă de asasinare comandată de Kremlin.

Navalny a fost reținut în ianuarie 2021 și în prezent execută o pedeapsă de nouă ani într-un gulag rusesc.

El și-a petrecut o mare parte din sentință în izolare.

×
Subiecte în articol: Navalny Tim Lister
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close