Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Planul lui Vladimir Putin după decretarea legii marțiale, dezvăluit de un general român: "Orice scenariu este posibil"

Planul lui Vladimir Putin după decretarea legii marțiale, dezvăluit de un general român: "Orice scenariu este posibil"

Generalul Mircea Mîndrescu a făcut o analiză pe care a prezentat-o în exclusivitate pentru Antena 3 CNN, despre posibilele mișcări ale lui Vladimir Putin după ce a decretat legea marțială în teritoriile din Ucraina anexate ilegal.

Planul lui Vladimir Putin după decretarea legii marțiale, dezvăluit de un general român: "Orice scenariu este posibil"
Sursa foto: Hepta | Zuma Press / Valery Sharifulin | Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    20 Oct 2022   •   23:43

În cadrul emisiunii Sinteza Zilei, generalul Mircea Mîndrescu a prezentat o analiză a posibilelor mișcări pe care Vladimir Putin le va avea în urma decretului pe care l-a semnat ieri, ce vizează teritoriile Ucrainei, anexate ilegal.

"În acest moment vedem că întreaga Rusie este afectată de sistemul de decrete. Se pare că sunt mai multe pe care le-a semnat președintele Putin.

Pe de o parte, avem, să-i spunem așa, o lege marțială completă care vrea generarea unui nivel maxim de pregătire în cele patru zone, patru districte ucrainiene care au fost ilegal anexate acum.

Deci s-a decretat înființarea unor comandamente teritoriale în zona de maximă pregătire, în cealaltă zonă roșie sunt ordonate măsuri de apărare teritorială.

Ei intenționează să facă ceva care cred că ar putea să stârnească o reacție din partea noastră. Deci, în momentul acesta ei iau în calcul că își calibrează capabilitatea militară a NATO, o iau în calcul și spun s-ar putea într-o oarecare instanță, să aibă de-a face cu forțele NATO, ca răspuns la ceea ce fac, pentru că li s-a spus că dacă trec de anumite linii roșii, atunci consecințele acțiunilor lor nu vor fi unele grozave, și atunci trebuie să se pregătească.

Se urmărește pregătirea economiei în scopul sprijinirii acțiunilor din vest și de asemenea formarea unui cadru legal care mai târziu să permită, la nevoie, adoptarea a altor măsuri care să conducă la ridicarea în continuare a capacității militare a Federației Ruse.

În momentul în care nu luăm ceva în calcul, înseamnă că noi greșim foarte tare în acest moment, uitându-ne obiectiv la ceea ce se întâmplă. Eu cred cu adevărat că totul trebuie luat în calcul.

Este adevărat că sunt procentaje diferite, adică probabilități diferite ca unele lucruri să se întâmple și alte lucruri să nu se întâmple, dar toate trebuie luate în calcul, inclusiv cel mai negru scenariu".

Printre motivele care susțin o asemenea măsură se numără:

  • Invazia trupelor străine sau atacul trupelor străine asupra rușilor, oriunde s-ar produce aceste atacuri
  • Bombardamente efectuate de trupe străine sau alte utilizări de arme împotriva Rusiei
  • Trimiterea de către statele străine a grupărilor militare pe teritoriul rus
  • Blocarea porturilor sau coastelor rusești de către trupele străine
  • Permisiunea unui stat străin de a-i fi folosit teritoriul pentru a ataca Rusia

Legea rusă ia în calcul și acțiunile unui stat care semnalează în mod direct pregătirea pentru agresiune.

Introducerea legii marțiale presupune și mobilizarea și organizarea apărării teritoriale.

Introducerea legii marțiale alimentează speculațiile că ofensiva ucraineană în teritoriile ocupate de armata rusă va fi folosită de Moscova drept pretext pentru escaladarea conflictului la un alt nivel, eventual prin utilizarea demonstrativă unei arme de distrugere în masă, cum ar fi o încărcătură nucleară tactică.

Ce implică legea marțială în teritoriile ruse

Instaurarea legii marțiale implică mai multe restricții în teritoriile în care aceasta se aplică.

Trebuie menționat că o parte dintre aceste restricții operează deja în Rusia în mod efectiv, de la începutul invazie în Ucraina.

Este vorba, între altele, despre 

  • Restricționarea libertății de circulație
  • Cenzura militara in domeniul comunicațiilor
  • Restricționarea vânzării de arme, substanțe periculoase, droguri, droguri și alcool; legea prevede confiscarea celor enumerate de la cetățeni
  • Interzicerea mitingurilor și grevelor
  • Interzicerea organizațiilor care "subminează securitatea țării"
  • Munca forțată pentru nevoi de apărare
  • Sechestrul proprietății private
  • Internarea cetățenilor "nesiguri" și a cetățenilor țărilor agresoare
×
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close