Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Radu Tudor: "Rusia are pregătită o rachetă hipersonică pentru a lovi ținte NATO în România"

Radu Tudor: "Rusia are pregătită o rachetă hipersonică pentru a lovi ținte NATO în România"

Radu Tudor, analist militar Antena 3 CNN, a comentat evoluția războiului Rusiei în Ucraina şi a amintit de o serie de predicții din 2018 care spun cum Vladimir Putin ar fi testat rachetele hipersonice pentru ținte de pe state membre NATO, adică România.

Radu Tudor: "Rusia are pregătită o rachetă hipersonică pentru a lovi ținte NATO în România"
Sursa foto: Profimedia
de Claudia Popovici    |    19 Ian 2023   •   22:39

"În anul 2018 un analist rus Pavel Felgenhauer spunea Ucraina va fi teatru de război. Moldova va fi teatru de război. Rusia a creat rachete hipersonice Kinjal, montate pe avioane de luptă MIG 31 special pentru scutul antirachetă din România de la Deveselu.

Atenție, în 2018 să spui că Ucraina va fi teatru de război și lucrul ăsta să se întâmple. Este fabuloasă analiza lui.

Repet, este un analist militar rus absolut reputat și care spune că s-au testat deja rachetele hipersonice pentru ținte pe state membre NATO, adică România.

Citește şi: "Nici măcar nu știu dacă Putin e viu sau dacă el ia deciziile!" | Zelenski spulberă speranțele în negocieri de pace, la Davos

În retorica Federației Ruse în mod oficial s-a spus că scutul antirachetă de la Deveselu este un obiectiv de lovire pentru Rusia.

Chiar dacă acel scut antirachetă nu poate lansa sub nicio formă rachete către alt teritoriu, nu poate fi scut de atac, este un scut doar de apărare. El lovește în aer o rachetă-agresor care se îndreaptă către teritoriul tău.

Cu toate acestea, Pavel Felgenhauer spune că Rusia are deja pregătită racheta hipersonică și e testată care să lovească ținte NATO în România", a spus Radu Tudor, analist militar, în emisiunea Sinteza Zilei de la Antena 3 CNN. 

Citește şi: Mircea Badea, despre Volodimir Zelenski: "Aşa ceva nu pot să tolerez. Este inadmisibil!"

×
Subiecte în articol: radu tudor Scut Deveselu Ucraina Moldova
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close