Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Reacție de ultimă oră de la Spitalul Pantelimon, după ce 17 pacienți ar fi murit în patru zile la ATI: "Care dintre noi ar putea face așa ceva?"

Reacție de ultimă oră de la Spitalul Pantelimon, după ce 17 pacienți ar fi murit în patru zile la ATI: "Care dintre noi ar putea face așa ceva?"

Șefa secției ATI de la Spitalul Pantelimon, dr. Florina Pompilian, a vorbit în exclusivitate la Antena 3 CNN.

de Cristina Ştefan    |    11 Apr 2024   •   23:23

Sunt anchete de amploare la spitalul Sfântul Pantelimon din București, în urma unor acuzații privind moartea unor pacienți de la Terapie Intensivă.

Șeful secției ATI de la Spitalul Pantelimon, Florina Pompilian a vorbit în exclusivitate la Antena 3 CNN.

"Nu am date concrete despre ce asistente au vorbit, dar nu cred că vreun medic anestezist din echipa mea sau din oricare alt spital ar putea face așa ceva. Să omoare voluntar un pacient. 

Avem 25 de paturi în terapie, dar întotdeauna avem un surplus de pacienți care rămân în UPU pentru că nu au locuri. 

Sunt 17 persoane care au murit în patru zile. Nu cred sau nu-mi amintesc să mai fi fost perioade cu atâția, dar au fost perioade în care au murit șase într-o zi", a spus șeful secției ATI de la Spitalul Pantelimon.

Întrebată ce a făcut în momentul în care a aflat de acest număr mare de decese, doctorul a spus:

"Administrarea noradrenalinei este clar controlată. Există documente medicale, fișe înregistrate. Medicul specifică cât trebuie administrat. Cea care manevrează substanțele este asistenta. 

Discuția a fost în comun și am spus că nu se poate așa ceva! Care dintre noi ar putea face așa ceva? Toate asistentele sunt stupefiate de o astfel de știre", a spus medicul Florina Pompilian.


 

×
Subiecte în articol: spitalul pantelimon
Parteneri
Poșta Română, anunţ de ultimă oră despre distribuirea pensiilor în luna Mai
x close