Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Rectorul SNSPA cere Parlamentului să investigheze legăturile AUR cu Rusia: "Vorbim de trădare națională"

Rectorul SNSPA cere Parlamentului să investigheze legăturile AUR cu Rusia: "Vorbim de trădare națională"

Rectorul SNSPA, prof. univ. dr. Remus Pricopie, a vorbit în cadrul unui interviu acordat la Antena 3 CNN despre legăturile pe care partidul AUR le are cu Rusia. Acesta a cerut Parlamentului să investigheze cazul.

de Ioana Mircea    |    20 Feb 2024   •   22:28

Profesor univ. dr. Remus Picopie, rectorul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative, a cerut de patru ori Parlamentului României să oprească accesul la fondurile publice pentru partidele politice din România care promovează interesele Kremlinului la București.

Acesta a explicat în cadrul unui interviu acordat pentru Antena 3 CNN care sunt legăturile acestui partid politic cu Rusia.

"Parlamentul României ar trebui să înceapă investigarea acestei situații care este din ce în ce mai clară. Avem declarații din partea unor oficiali din partea unor oficiali din Republica Moldova și Ucraina. Avem aseară declarația primului ministru din Republica Moldova.

Știm exact ce fel de acțiuni desfășoară AUR pe teritoriul României. Avem suspiciuni rezonabile ca o comisie să înceapă să investigheze și să ceară tuturor instituiților statului date", a spus profesorul universitar.

De asemenea, el a punctat faptul că investigațiile pe care Parlamentul României le-ar putea face în acest sens s-ar desfășura pe o perioadă mai lungă de un an, astfel nu s-ar pune problema desființării partidului AUR înainte de alegeri.

"Eu nu văd posibil, presupunând că instituțiile statului ar începe să investigheze azi situația AUR, să se termine această procedură pe parcursul acestui an.

Prin urmare nu se pune problema să desființezi AUR înaintea alegerilor din acest an, dar mie mi se pare obligatoriu tocmai pentru că avem alegeri, cetățenii să știe ce opțiuni sunt, inclusiv să vadă că AUR nu poartă interesul României ci pur și simplu luptă împotriva României. E nevoie de acest demers", a precizat acesta.

Totodată, Remus Pricopie a menționat faptul că fenomenul de susținere a intereselor Rusiei prin partide politice este la nivelul întregii Europe.

"Ia gândiți-vă ce bucurie ar fi pentru Kremlin să aibă vreo 50 de parlamentari la nivel european care răspund la comanda Kremlinului.
Avem instituții din diverse țări europene care au început să investigheze deja acest fenomen. Este un fenomen de subminare a democrației europene.

Dacă nu este nici o dovadă că Simion este finanțat și instruit de Moscova să acționeaze în vreun fel sau altul atunci este dreptul la liberă exprimare. Dacă există o dovadă că partidul său a fost sau este finanțat iar mesajele sale sunt pe bază de instrucțiuni de la Moscova atunci vorbim de trădare națională. Eu cred că nu este un partid politic ci o structură de tip subversiv", a spus rectorul SNSPA.

×
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close