Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Rețeaua consultanţilor de milioane: Cine e baștanul plătit cu 500.000 euro din bani publici

Rețeaua consultanţilor de milioane: Cine e baștanul plătit cu 500.000 euro din bani publici

În ediția de joi seara a emisiunii Sinteza Zilei de la Antena 3 a fost prezentat raportul de activitate a unui consultant care are un contract de 500.000 de euro pe filiera USR.

Rețeaua consultanţilor de milioane: Cine e baștanul plătit cu 500.000 euro din bani publici
de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Feb 2022   •   22:47

Mai exact, vorbim despre consilierul lui Vlad Voiculescu, fondatorul Rețelei Citostaticelor, care a ajuns să fie plătit cu nu mai puțin de 500.000 de euro.

Vlad Voiculescu a inițiat în 2008 așa numita Rețea a Citostaticelor, un grup de peste 400 de voluntari din toată Europa care aduceau gratuit în România medicamentele care lipseau bolnavilor de cancer.

Povestea Rețelei Citostaticelor a fost și tema documentarului regizat de Claudiu Mitcu – „Rețeaua”, filmul produs după o investigație jurnalistică realizată de Vlad Mixich.

În octombrie 2016, acesta ajunge din consilier personal vicepreședintele Agenției Naționale a Medicamentului. Pe blogul personal scrie că este specializat în domeniul politicilor de sănătate și lucrează ca membru al echipei de suport tehnic a Băncii Europene de Investiții.

În prezent, Vlad Mixich câştigă nu mai puțin de 500.000 de euro, bani decontați de statul român.  Astfel, potrivit contractului pentru consultanță primește 600 de euro pe zi, iar printre activitățile care îl recomandă pentru acest venit se numără:

- misiuni în Iaşi şi Cluj

- predocumentare,

- creare de baze de date cu contacte

- pregătire agenda

- interviuri şi structurarea pregătirii

- interviuri şi redactarea rapoartelor de misiune, etc, se arată în raportul de activitate pe un trimestru. 

Acesta este un exemplu de consultat care doar bifează nişte zile şi primește sume inimaginabile de bani. Acum se creează echipe care se vor ocupa de consultanță pentru PNRR pe filiera de sănătate în valoare de 25 de milioane de euro. 

Citiţi şi: Detalii din marea împărţeală pe filiera consultanţelor din PNRR în valoare de 25 milioane de euro

×
Subiecte în articol: Vlad Voiculescu Vlad Mixich USR consultant
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close