Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Clădirile care riscă să se prăbușească la un cutremur major, în București | Harta experților români

Clădirile care riscă să se prăbușească la un cutremur major, în București | Harta experților români

Profesorul Mircea Radulian a explicat în direct la Antena 3 CNN care sunt clădirile din București care riscă să se prăbușească la un cutremur mare.

de Redacția Antena 3 CNN    |    13 Feb 2023   •   22:38

Directorul Științific al Institutului Național pentru Fizica Pământului, profesor universitar doctor Mircea Radulian a explicat în această seară în direct la Antena 3 CNN care sunt clădirile din București care se pot prăbuși în cazul unui cutremur major.

Analiza a fost realizată în baza unei aplicații mobile care poate arăta care sunt clădirile din România cu risc de prăbușire în cazul în care vine un mare cutremur.

"Cele (n.r. clădirile) care sunt cu roșu sunt cele mai periculoase. Nu sunt puține. Ele sunt în special zonele centrale. Este cu siguranță cea mai vulnerabilă zonă. Deci ar trebui o atenție specială în această zonă", a spus profesorul.

Citește și: INFP, detalii despre cutremurul de 5,2 din Gorj, România | Ce spun specialiştii despre alte posibile replici

Totodată o altă zonă periculoasă în București conform aplicației, este zona Piața Romană unde pot fi întâlnite și multe blocaje în cazul în care clădirile se prăbușesc.

De asemenea, profesorul a spus că seismul care a avut loc astăzi în România a fost de 30.000 de ori mai mic decât cel care a avut loc săptămâna trecută în Turcia.

 

 

×
Subiecte în articol: cutremur București
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close