Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Serghei Mizil, despre momentul în care i-a devastat vila lui Ceaușescu de la Predeal: "I-am făcut casa varză"

Serghei Mizil, despre momentul în care i-a devastat vila lui Ceaușescu de la Predeal: "I-am făcut casa varză"

Serghei Mizil a făcut dezvăluiri în exclusivitate la Antena 3, despre cum erau petrecerile înainte de Revoluție, alături de bunul său prieten Nicu, fiul cel mic al cuplului Nicolae și Elena Ceaușescu.

Serghei Mizil, despre momentul în care i-a devastat vila lui Ceaușescu de la Predeal: "I-am făcut casa varză"
de Georgiana Adam    |    26 Noi 2021   •   00:32

Invitat în cadrul emisiunii Sinteza Zilei, Serghei Mizil a vorbit cu Mihai Gâdea, despre petrecerile și nebuniile pe care le făcea cu Nicu Ceaușescu, considerat răsfățatul perioadei comuniste, căruia i se cuvenea aproape orice.

Din gașca veselă mai făcea parte și Mădalin Voicu, dar și Jean Maurer, fiul primului ministru comunist Ion Gheorghe Maurer.

Ei au fost prietenii cei mai apropiaţi ai "Prințișorului", care era cunoscut pentru petrecerile pe care le organiza la acea vreme.

Serghei Mizil: "Îl măscăream pe Ceauşescu, spuneam bancuri"

"Petreceam la Pescăruș, la Triumf, era un restaurant lângă casa mea, lângă Arcul de Triumf. Era cu circuit închis și de acolo se auzeau foarte multe, ne turnau ce vorbeam. Îl mai măscăream și pe Ceaușescu. Eu îl măscăream, spuneam bancuri. Era un râs total. Spuneam bancuri, dar și ei știau (...)

"De exemplu, la Predeal acolo, am făcut casa varză"

Ăia veneau după noi acolo şi zugrăveau. Am aruncat cu apă pe pereţi. Spărgeam, rupeam, m-am urcat în brad să îl dau jos. Rupeam aplicele, toate alea. 

Da, domne. Devastam casa. Aruncam cu sticle în noi, cu băutură. Era o brigadă de oameni după noi care reparau la loc, că jucam ping-pong.

O uşă din spatele meu era din sticlă şi am spart-o. M-au luat să vadă dacă am păţit ceva, m-au spălat, îmbrăcat. Când am venit, am mai spart-o o dată, că ăia au pus geamul la loc şi eu nu am crezut că o să îl pună atât de repede la loc. 

Problema era în felul acesta, că dacă nu faci nimic şi nu se întâmplă nimic, faci şi mai mult. 

Serghei Mizil: "Nu ne certa nimeni"

Pe mine m-au criticat o singură dată în şedinţă de comitet, că a venit tata nervos acasă. Mi-au zis tendinţe de căpătuială, exploatarea omului de către om şi umilirea muncii şi mi-a fost o ruşine, de nu am putut să beau decât pe loc.

"Elena Ceauşescu mi-a transmis că oameni ca mine nu au ce căuta în România"

Ea (n.r. Elena Ceauşescu) mi-a spus mie la un moment dat, că oameni ca mine, nu au ce căuta în România. Şi eu i-am spus că merg afară oricând, că oricum merg. Avea dreptate. După ce am bătut circa de Miliţie de la Braşov şi atunci s-a enervat foarte tare (...) Era nomal să nu îi convină.

Eram idioţi. Am mers în cofetărie şi au spus că nu au băutură. Am intrat, am dat foc la perdele, am început să sparg acolo", a povestit Serghei Mizil, în exclusivitate la Antena 3.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Casa Albă amână cu 16 luni onorarea contractelor de armament
x close