Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Medicul personal al Simonei Halep rupe tăcerea: ”Am crezut tot timpul în nevinovăția ei. Eu nu vreau să cred că este o mână criminală”

Medicul personal al Simonei Halep rupe tăcerea: ”Am crezut tot timpul în nevinovăția ei. Eu nu vreau să cred că este o mână criminală”

Medicul personal al Simonei Halep, dr. Dana Safta, a declarat, în exclusivitate la Sinteza Zilei, că a crezut tot timpul în nevinovăția sportivei. Aceasta a vorbit despre neregulile din cazul tenismenei.

de Georgiana Adam    |    05 Mar 2024   •   21:53

Dr. Dana Safta, medicul personal al Simonei Halep, a vorbit marți seara, la Sinteza Zilei, despre neregulile din cazul sportivei, care au ținut-o în afara terenului vreme de 17 luni.

”Am crezut tot timpul în nevinovăția Simonei. Am crezut tot timpul că ingerarea acelui supliment care s-a dovedit că, conținea roxadustat este sursa acestei contaminări.

Cine i-a oferit-o știm foarte bine. Aceste produse erau recomandate din interiorul academiei, coachul ei care a decis să le consume. Nu cred că a fost ceva cu intenție”, a declarat medicul.

Aceasta mai susține că Simona Halep nu este singura care a luat acel supliment.

”Nu cred că este singura care a luat, era un produs care se folosea în interiorul academiei. Lotul din care a luat s-a dovedit că era contaminat. Asta ține de producător. Sigur că era ceva în compoziție, fără discuție.

Rămân la ipoteza că a fost accidentală acea contaminare, nu cred că a fost în mod voit. Eu nu vreau să cred că este o mână criminală. Eu vreau să cred că există o superficialitate oriunde.

Nu mi-ar fi putut trece vreodată prin minte ca Simona să procedeze altfel decât modul acela corect în care ea a fost toată viața”, a declarat Dana Safta.

Pașaportul biologic ”este o găselniță odioasă”, susține medicul Simonei Halep.

Aceasta mai precizează că cele întâmplate în urmele 17 luni au zdruncinat încrederea sportivei în echipa ei.

”S-a lăsat cu încredere totală în echipa ei. Nu aș spune că a fost cu intenție, a fost o neglijență”, mai spune Dana Safta.

Simona Halep a câştigat procesul de la TAS şi a obţinut astfel o reducere a suspendării pentru dopaj de numai nouă luni, suspendare ce a fost deja executată de campioană.

Totodată, Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a decis anularea probei de sânge din pașaportul biologic al Simonei.

Decizia vine după ce Halep a fost audiată în perioada 7 - 9 februarie, într-un ultim efort de a obține anularea suspendării de patru ani din activitatea competițională, ca urmare a acuzațiilor de dopaj cu roxadustat.

Dat fiind faptul că decizia inițială de suspendare a fost dată pe 7 octombrie 2022, românca a stat deja suspendată mult peste cele 9 luni decise acum de TAS, ceea ce înseamnă că jucătoarea se poate întoarce pe terenul de tenis.

"Comisia TAS a stabilit în unanimitate că perioada de ineligibilitate de patru ani impusă de Tribunalul Independent al ITF va fi redusă la o perioadă de ineligibilitate de nouă (9) luni începând cu 7 octombrie 2022, perioadă care a expirat la 6 iulie 2023. Întrucât această perioadă a expirat înainte ca procedurile de apel să fie chiar depuse la TAS, Comisia TAS a considerat că este oportun să emită partea operativă a hotărârii arbitrale cât mai curând posibil, împreună cu un comunicat de presă cuprinzător.

De asemenea, Comisia TAS a dispus descalificarea tuturor rezultatelor competitive obținute de dna Halep de la 29 august 2022 (data prelevării probei sale pozitive) până la 7 octombrie 2022, inclusiv pierderea oricăror medalii, titluri, puncte de clasament și premii în bani. Prin urmare, se respinge apelul declarat de ITIA și se admite parțial apelul declarat de Simona Halep (se respinge cererea acesteia de a anteda începutul suspendării la 29 august 2022).", se arată în decizia oficială a TAS.

×
Subiecte în articol: Simona Halep dana safta
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close