Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Trupele Rusiei în jurul Ucrainei, fotografiate din satelit. Radu Tudor: "Sunt peste 140.000 de militari"

Trupele Rusiei în jurul Ucrainei, fotografiate din satelit. Radu Tudor: "Sunt peste 140.000 de militari"

Noi imagini din satelit sugerează că Rusia a crescut gradul de pregătire a desfăşurărilor sale militare în Belarus, Crimeea şi în vestul Rusiei prin aducerea de mai mult personal şi trupe, a semnalat miercuri o companie privată de imagini prin satelit.

Trupele Rusiei în jurul Ucrainei, fotografiate din satelit. Radu Tudor: "Sunt peste 140.000 de militari"
Sursa foto: Antena 3
de Georgiana Adam    |    02 Feb 2022   •   22:45

O acumulare militară rusă în apropiere de frontiera cu Ucraina a alimentat temeri că Rusia ar avea în vedere un atac împotriva ţării vecine, ceea ce Moscova neagă.

Radu Tudor: Avem toate motivele să fim îngrijoraţi

"Niciodată de la terminarea Războiului Rece, de la căderea comunismului, Federaţia Rusă nu a venit cu atât de multe trupe cu un caracter ofensiv asupra graniţei cu spaţiul occidental. Din acest punct de vedere avem toate motivele să fim îngrijoraţi, iar imaginile din satelit arată că în toată această perioadă de negocieri şi de dialog cu SUA, cu NATO, Rusia nu a oprit mobilizarea de forţe în jurul Ucrainei", a spus Radu Tudor, miercuri seară, la "Sinteza Zilei".

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

"Cred că ceea ce vedem acum arată determinarea lui Vladimir Putin de a crea o surpriză strategică neplăcută. Nu cred că e vorba despre exerciţii", a opinat jurnalistul.

Trupele lui Vladimir Putin de la graniţa cu Ucraina

"Ucraina este sufocată, este presată între nord, sud şi est de o prezenţă militară atât de masivă. Sunt peste 140.000 de militari", a mai spus Radu Tudor.

Pentagonul a confirmat oficial că 1.000 de militari americani vor fi trimiși în România: ”Suntem gata să ne apărăm aliații”

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, a anunțat miercuri, în timpul unei conferințe de presă, decizia oficială a SUA de a trimite trupe americane în Europa. În Polonia și Germania vor ajunge 2.000 de soldați americani, iar în România, 1.000.

John Kirby și-a început conferința de presă cu afirmația că un război cu Rusia nu este inevitabil.

Reacția Rusiei după ce SUA a confirmat că va trimite 3.000 de militari în Europa: ”O măsură distructivă”

Moscova a denunțat desfășurarea de forțe în Europa ca fiind „pași distructivi care cresc tensiunea militară și reduc sfera deciziilor politice”.

×
Subiecte în articol: Rusia Ucraina radu tudor
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu a anunţat că nu se retrage din cursă
x close