Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Imaginile anului. Un primar şi un afacerist au ras pădurea ca să-şi facă vile în rezervaţie

Imaginile anului. Un primar şi un afacerist au ras pădurea ca să-şi facă vile în rezervaţie

În ediția de marţi seara a emisiunii Sinteza Zilei a fost prezentat un material care dezvăluie modul în care un politician şi un cunoscut om de afaceri şi-au construit în secret vile pe vârful Măgura al masivului Codru Moma, sit natural protejat de interes naţional.

Imaginile anului. Un primar şi un afacerist au ras pădurea ca să-şi facă vile în rezervaţie
Sursa foto: bihoreanul.ro
de Redacția Antena 3 CNN    |    03 Aug 2021   •   22:34

Potrivit jurnaliştilor de la Bihoreanul.ro cele două conace au fost construite ilegal pe vârful Măgura al masivului Codru Moma, sit natural protejat de interes naţional, unde construcţiile sunt permise doar cu aprobări speciale din partea Agenţiei pentru Protecţia Mediului şi a celei pentru Arii Naturale Protejate, în baza unui plan de management aprobat prin ordin de ministru.

Mai mult, de la şosea până la cele două "bârloguri" de lux din vârful muntelui, drumurile sunt accesibile doar cu maşini de teren, urcând abrupt pe stânci, şerpuind prin păduri unde roiesc tăietori de lemne cu TAF-uri şi camioane cu buşteni, fără să se sinchisească vreunul de indicatorul ce anunţă intrarea în zona protejată.

Ambele proprietăți construite în 2011 sunt înconjurate de copaci seculari, care le ascund privirilor, şi sunt îngrădite doar pe laturile dinspre drum.

Pentru a putea construi aici, proprietarii, Viorel Ile (om de afaceri) şi Aurel Ille (primar) ar trebui să fie autorizaţi de Primărie în baza unor aprobări din partea Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) şi a celei pentru Arii Naturale Protejate (ANANP).

Nici primarul şi nici omul de afaceri, însă, nu a solicitat vreodată un aviz din partea celor două instituţii.

 

×
Subiecte în articol: rezervaţie politician afacerist
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close