Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Subiectiv Nelu Tătaru a recunoscut! Care este adevărul despre cele 994 de cazuri raportate?

Nelu Tătaru a recunoscut! Care este adevărul despre cele 994 de cazuri raportate?

Grupul de Comunicare Strategică a informat că, în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate alte 994 noi cazuri de îmbolnăvire. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a făcut astăzi o declarație din care reiese că Grupul de Comunicare a greșit când a trimis informarea zilnică.

Nelu Tătaru a recunoscut! Care este adevărul despre cele 994 de cazuri raportate?
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    21 Iul 2020   •   22:19

”Suntem într-un moment pandemic, de creștere progresivă a numărului de cazuri! Vom avea două săptamâni dificile pentru a putea reimpune acele măsuri de carantină, izolare în spital, izolare la domiciliu. În funcție de cooperarea la aceste măsuri, în funcție de respectarea anumitor norme de desfășurare a anumitor activități, vom putea vedea evolutia în perioada următoare. Repet, vom avea două săptămâni destul de grele, muncă asiduă, atât la nivelul DSP cât și la unitățile sanitare”, a spus ministrul Nelu Tătaru.

Suntem într-o perioadă de creștere ușoară a numărului de cazuri noi

Întrebat explicit despre cele 994 noi cazuri, ministrul Sănătății a declarat. 

„Sunt și testările pentru cei internați, sunt și testările pentru cei noi din anchetele epidemiologice, sunt și testările pentru cei care vor să plece în concediu și-și fac acele testări la cerere”.

Astfel, în raportare sunt incluse și testările pentru persoane deja bolnave aflate în spital, deci nu sunt noi cazuri COVID-19. Ministrul nu a precizat însă câte din cazurile raportate ca fiind noi îmbolnăviri sunt bolnavi COVID 19 aflați în spital și retestați în vederea externării. 

×
Subiecte în articol: Nelu Tătaru
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu ar urma să îşi retragă candidatura
x close