Antena 3 CNN EURO2016 EURO 2016. Google marchează începutul competiției cu un logo special

EURO 2016. Google marchează începutul competiției cu un logo special

EURO 2016. Google marchează începutul competiției cu un logo special
Sursa foto: Foto: google.com
10 Iun 2016   •   20:12

EURO 2016. ROMÂNIA-FRANŢA LIVE Mai sunt câteva ore până la meciul inagural al Euro 2016 dintre Franţa şi România. Peste 15.000 de români sunt aşteptaţi la duelul dintre reprezentativa Hexagonului şi naţionala noastră.

EURO 2016. Google marchează începutul competiției sportive cu un logo special, care conține steagurile tuturor echipelor care joacă în competiție și un cocoș care sare spre o minge de fotbal.

URMĂREȘTE MECIUL FRANȚA - ROMÂNIE LIVE

ROMÂNIA - FRANȚA LIVE LA EURO 2016. România întâlnește astăzi Franța, în deschiderea EURO 2016, o întâlnire între una dintre marile favorite ale turneului și o echipă cotată cu șanse minime pentru a produce o surpriză. Pentru tricolori este prima dată când joacă în deschiderea unui turneu final, iar statistica nu ne avantajează deloc. România nu a reușit să învingă Franța de 44 de ani, iar ultimul duel de la EURO, în 2008, s-a terminat nedecis, 0 – 0.

ROMÂNIA - FRANȚA LIVE LA EURO 2016. Partida se va desfășura de la ora 22.00, pe Stade de France, o arenă cu o capacitate de aproximativ 81.000 de locuri. Se așteaptă ca Franța să fie susținută de un număr uriaș de suporteri, însă nici prezența românilor în tribune nu ar trebui să fie subestimată. Partida va fi condusă la centru de ungurul Viktor Kassai.

Franța, una dintre cele mai valoroase echipe din Europa

ROMÂNIA - FRANȚA LIVE LA EURO 2016. Franța are, după evaluările specialiștilor, unul dintre cele mai valoroase loturi de la EURO, întrecut doar de Germania și Anglia (aceștia din urmă mai valoroși doar în opinia britanicilor, care mereu pleacă la drum favoriți și se întorc acasă cu coada între picioare).

Principala problemă a francezilor ar putea fi defensiva, acolo unde lipsesc doi dintre cei mai importanți fundași centrali. Raphael Varane este accidentat, în timp ce Mamadou Sakho a fost lăsat acasă, după ce a primit o suspendare pentru că a picat la un test antidoping. În atac lipsește Karim Benzema, neconvocat din cauza unei controverse, însă Didier Deschamps are la dispoziție destule opțiuni în ofensivă.

Vedeta indiscutabilă a lotului este mijlocașul Paul Pogba, un jucător extrem de curtat în această perioadă, însă nume precum Antoine Griezmann și Dimitri Payet pot oricând fi cap de afiș în orice echipă a lumii.

ROMÂNIA - FRANȚA LIVE LA EURO 2016. LOTUL FRANȚEI

Portari: Hugo Lloris (Spurs), Benoit Costil (Rennes), Steve Mandanda (Marseille)

Fundaşi: Samuel Umtiti (Lyon), Laurent Koscielny (Arsenal), Adil Rami (Sevilla), Patrice Evra (Juventus), Christophe Jallet (Lyon), Luca Digne (PSG), Eliaquim Mangala (Man City), Bacary Sagna (Man City)

Mijlocaşi: Moussa Sissoko (Newcastle), Lassana Diarra (Marseille), Dimitri Payet (West Ham), Paul Pogba (Juventus), Yohan Cabaye (Crystal Palace), Blaise Matuidi (PSG), Ngolo Kante (Leicester), Kingsley Coman (Bayern)

Atacanţi: Olivier Giroud (Arsenal), Antoine Griezmann (Atletico), Andre-Pierre Gignac (Tigres), Anthony Martial (Man Utd)

ROMÂNIA - FRANȚA LIVE LA EURO 2016. Echipa probabilă în meciul cu România

Lloris – Evra, Koscielny, Rami, Sagna – Pogba, Kante, Matuidi – Griezmann, Payet, Giroud

România, o echipă care nu prea mai sperie pe nimen

ROMÂNIA - FRANȚA LIVE LA EURO 2016. Britanicii spuneau despre echipa României că, dacă ar fi un francez celebru, ar fi Gerard Depardieu. Pentru că sunt destul de cunoscuți, dar niciodată nu vor mai fi la fel de buni ca în anii '90. Deși e greu să sperăm la rezultatele de atunci, echipa națională arată astăzi poate mai mult ca oricând ca un grup extrem de puternic. Fără mari individualități (poate cel mai valoros jucător român nici nu vrea să audă de națională – Ștefan Radu), echipa pregătită de Anghel Iordănescu a impresionat printr-o organizare riguroasă și o apărare destul de exactă.

Speranțele noastre se leagă de Tătărușanu, un portar care poate ajuta enorm echipa și de sclipirile câtorva jucători, Stanciu, Sânmărtean sau Alibec, jucători care pot face diferența în momentele importante.

ROMÂNIA - FRANȚA LIVE LA EURO 2016. LOTUL ROMÂNIEI

Portari: Ciprian Tătărușanu (Fiorentina), Costel Pantilimon (Watford), Silviu Lung (Astra)

Fundași: Cristian Săpunaru (Pandurii Tg. Jiu), Alexandru Mățel (Dinamo Zagreb), Vlad Chiricheș (SSC Napoli), Valerică Găman (Astra Giurgiu), Dragoș Grigore (Al Sailiya), Cosmin Moți (Ludogorets), Răzvan Raț (Rayo Vallecano), Steliano Filip (Dinamo)

Mijlocași: Mihai Pintilii (FC Steaua București), Ovidiu Hoban (Hapoel Be'er Sheva), Andrei Prepeliță (Ludogorets), Adrian Popa (FC Steaua București), Gabriel Torje (Osmanlispor), Alexandru Chipciu (FC Steaua București), Nicolae Stanciu (FC Steaua București), Lucian Sânmărtean (Al Ittihad), Alex Maxim (VfB Stuttgart)

Atacanți: Bogdan Stancu (Genclerbirligi), Florin Andone (Cordoba), Denis Alibec (Astra)

ROMÂNIA - FRANȚA LIVE LA EURO 2016. Echipa probabilă contra Franței

Tătărușanu – Săpunaru, Grigore, Chiricheș, Raț – Hoban, Pintilii – Popa, Stanciu, Stancu – Andone

Optimism în tabăra română

ROMÂNIA - FRANȚA LIVE LA EURO 2016. Anghel Iordănescu consideră că partida cu Franța este o partidă în care România se va ridica la nivelul adversarilor, care sunt o ”echipă extraordinară de la mijloc în sus”, dar cu probleme defensive.

Vlad Chiricheș a spus că acesta va fi ”meciul carierei” pentru el și colegii săi, sperând la un debut cât mai bun la EURO.

Francezii își cunosc bine valoarea, dar și adversarul

ROMÂNIA - FRANȚA LIVE LA EURO 2016. Didier Deschamps, selecționerul francez, s-a declarat încrezător în echipa sa și posibilitățile elevilor săi, spunând că își dorește un gol devreme și că știe foarte bine care sunt atuurile echipei române, pe care nu o consideră ”ultra-defensivă”, așa cum a scris presa.

Franța, favorita clară a pariorilor

ROMÂNIA - FRANȚA LIVE LA EURO 2016. Franța are o cotă de 1.30 pentru victorie, în timp ce România are o cotă de 11 pentru a produce o surpriză majoră. Pentru scor egal, cota este de 4.35. Cele mai mici cote pentru scor exact sunt pe 1 – 0, respectiv 2 – 0 în favoarea gazdelor. Giroud și Griezmann sunt principalii favoriți pentru a marca în această seară.

Dacă 1 – 0 este scorul cel mai probabil văzut de casele de pariuri, noi suntem ceva mai optimiști decât profesioniștii din acest domeniu. Pronosticul nostru este 1 – 1. HAI ROMÂNIA!

×
Subiecte în articol: Google doodle logo
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu a anunţat că nu se retrage din cursă
x close