Antena 3 CNN Externe 15% dintre veteranii americani au suferit traume sexuale în Irak şi Afganistan

15% dintre veteranii americani au suferit traume sexuale în Irak şi Afganistan

15% dintre veteranii americani au suferit traume sexuale în Irak şi Afganistan
28 Oct 2008   •   12:38

Aproximativ 15% dintre veteranii americani care au servit în Irak şi Afganistan şi solicită îngrijire medicală au suferit traume sexuale, de la hărţuire până la viol, se arată într-un raport citat de Reuters. Spre deosebire de ceilalţi veterani, cei care au suferit aceste traume au mai multă nevoie de consiliere psihologică, se mai arată în raport.
"Întâlnim bărbaţi şi femei care par să aibă o nevoie semnificativă pentru servicii medicale psihologice", a declarat Rachel Kimerling, de la Centrul Psihologic pentru Veterani de la Palo Alto, California. Potrivit acesteia, termenul de "traumă sexuală militară" acoperă o gamă largă de intamplări, de la sex forţat, la viol, ameninţări şi avansuri sexuale care nu sunt binevenite. Veteranii nu sunt, însă, obligaţi să spună în ce a constat trauma sexuală sau când a avut loc.
Studiul nu implică şi militarii activi, ci doar veteranii. Potrivit datelor înregistrate, circa 40% dintre veteranii care au servit în războiul din Irak şi Afganistan au solicitat un fel sau altul de îngrijiri medicale, acestea conţinând şi programe pentru cei care au suferit traume sexuale. Kimerling este de părere că acest lucru dovedeşte că există încă mulţi veterani care nu sunt informaţi de existenţa acestor programe.
Traumele sexuale pot conduce la depresie, anxietate, abuz de substanţe şi stres posttraumatic. Majoritatea veteranilor afectaţi sunt femei, iar cel puţin una din şapte femei din armată care cer asistenţă medicală de orice fel mărturiseşte că a suferit o traumă sexuală. Mai puţin de 1% dintre veteranii bărbaţi au suferit astfel de traume.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: razboiul din Irak
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close