Antena 3 CNN Externe 2 ani, 6 luni şi 25 de zile - atât durează fericirea în căsătorie

2 ani, 6 luni şi 25 de zile - atât durează fericirea în căsătorie

2 ani, 6 luni şi 25 de zile - atât durează fericirea în căsătorie
12 Noi 2008   •   08:35

Chiar dacă multe cupluri îşi imaginează că după căsătorie vor trăi fericiţi până la adânci bătrâneţi, un studiu vine să demonstreze ceea ce mulţi au experimentat deja, iar alţii bănuiau. Fericirea durează fix 2 ani, 6 luni şi 25 de zile. Specialiştii au descoperit că după al doilea an de căsnicie, atenţia, respectul, înţelegerea, devotamentul şi compasiunea dintre parteneri se diminuează, iar certurile se înmulţesc.
Potrivit studiului, bărbaţii încep să adopte atitudini de neglijenţă faţă de soţii- uită să pună rufele murdare în coş şi le lasă pe jos, sau lasă capacul la toaletă ridicat. În acelaşi timp, femeile nu se mai machiază, sau pun stăpânire pe televizor.
Studiul a fost realizat de compania OnePoll pe 5000 de cupluri şi arată că deja la a treia aniversare, 83% nici măcar nu vor să mai fie deranjaţi cu sărbătoritul evenimentului.
Cercetătorii au descoperit că în primele luni de căsătorie 83 procente dintre cupluri se ţin de mână, comparativ cu 38% mai târziu. De asemenea, 43% nu au mai luat micul dejun la pat de când s-au căsătorit, iar 60 procente nu au mai fost surprinşi de nici un gest romantic după nuntă . După a doua aniversare dispar şi buchetele de flori sau deschiderea uşii la maşină
Cu toate acestea, respondenţii îşi amintesc cu drag momentul când s-au cunoscut sau clipele frumoase împreună. Iar specialiştii cred că pentru a reaprinde pasiunea este nevoie doar de gesturi mărunte, precum cele făcute în primele luni de căsnicie sau anterior.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: casatorii
Parteneri
Se apropie ciclonul! ANM: ”Atenție! Vor fi fenomene intense"
x close