Antena 3 CNN Externe 330 de persoane au fost evacuate de pe o platformă din Marea Nordului

330 de persoane au fost evacuate de pe o platformă din Marea Nordului

330 de persoane au fost evacuate de pe o platformă din Marea Nordului
07 Noi 2012   •   16:39

Statoil, o firmă gigant de energie norvegiană, a evacuat, miercuri, 330 de persoane, de pe o platformă petrolieră din Marea Nordului, după ce aceasta a început să se încline.

"În jur de 330 de persoane au fost evacuate de urgenţă. Momentan condiţiile nu ne forţează să continuăm acest proces", a declarat Einar Knudsen, purtătorul de cuvânt al Centrului de Coordonare a Misiunilor de Salvare din Norvegia.

Pe platformă au mai rămas doar 40 de persoane, care fac parte din staff-ul de securizare a mastodontului.

The Floatel Superior, care este de fapt un hotel plutitor pentru cei care lucrează pe platformele de exploatare Njord A, a fost evacuat după ce a început să se încline cu patru grade.
Cauza acestui incident este o scurgere dintr-un rezervor de balast, care se pare că ar fi fost lovit de o ancoră a unei ambarcaţiuni, a precizat Knudsen pentru AFP.

Zona de exploatare Njord A se află la 50 de mile de coastă şi este închisă pentru lucrări de mentenanţă, anunţă Directoratul Norvegian Petrolier (DNR).

Platforma a fost uşor stabilizată, după ce un alt rezervor a fost inundat, pentru a echilibra structura imensă.

"În mod normal avem două straturi de protecţie împotriva scurgerilor, iar acum doar unul este funcţional. Nu am vrut să riscăm şi am decis să aducem tot personalul la loc sigur. Tratăm situaţia cu maximă seriozitate şi suntem pregătiţi pentru cel mai pesimist scenariu", a adăugat şi Ola Anders Skauby, reprezentantul DNR.

Echipele de salvare au folosit şase elicoptere pentru evacuarea celor 330 de persoane, în condiţii meteo nefavorabile.

×
Subiecte în articol: Marea Nordului
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close