Antena 3 CNN Externe Această imagine vine ca o palmă peste faţa Bisericii Ortodoxe. Preot cu apucături homosexuale, fotografiat într-o ipostază scandaloasă

Această imagine vine ca o palmă peste faţa Bisericii Ortodoxe. Preot cu apucături homosexuale, fotografiat într-o ipostază scandaloasă

Această imagine vine ca o palmă peste faţa Bisericii Ortodoxe. Preot cu apucături homosexuale, fotografiat într-o ipostază scandaloasă
Sursa foto: Foto: timpul.md
de O.P.    |    07 Iun 2012   •   12:49

Scandalurile în care a fost implicată în nenumărate rânduri Biserica Catolică au aruncat o umbră de îndoială asupra modului în care este condusă cea mai puternică Biserică din lume.

Însă un scandal de proporţii a pus pe jar şi feţele bisericeşti ale Bisericii Ortodoxe, după ce un preot din Republica Moldova s-a fotografiat purtând o rochie de mireasă, iar mai mulţi enoriaşi l-au reclamat ca având apucături homosexuale.



Potrivit site-ului timpul.md, preotului Ioan Cotorobai i-a fost retras privilegiul de a oficia slujbe, după ce în anul 2001, doi tineri l-au dat în judecată, acuzându-l că "le-a băgat mâna în pantaloni şi a încercat să îi sărute". Însă după numai opt luni de pedeapsă, preotul a revenit în poziţia sa, ba chiar i-a dat pe cei doi tineri în judecată, câştigând procesul.

Însă situaţia nu s-a ameliorat. În 2008, atunci când preotul s-a decis să bage divorţ, preoteasa s-a decis să povestească Mitropoliei prin ce a trecut: "Îmi aducea în casă bărbaţi cu care recunoştea că întreţine relaţii intime. La ziua lui de naştere din 2003, l-a adus pe unul, care a rămas la noi. Seara, mi-a spus că vrea să se culce cu el. A doua zi, m-a rugat să-l fotografiez în rochie de mireasă. Dimineaţa, când mă pregăteam să mergem la biserică, îl găseam privind Gay TV. Într-o zi, fiul nostru l-a surprins făcând sex cu finul nostru de cununie. Am găsit printre notiţele sale şi texte prin care defăima mitropolitul. Am refuzat să-l mai însoţesc la biserică şi a început să mă bată”, spunea femeia, citată de cei de la timpul.md.



Însă chiar dacă preotul trebuia dat afară din Biserica Ortodoxă, el şi-a mutat "slujba" la Mitropolia Basarabiei, unde slujeşte de acolo Domnului.

Citiţi intrega poveste scandaloasă a preotului, pe timpul.md


×
Subiecte în articol: Biserica ortodoxa
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close