Antena 3 CNN Externe Afganistan. Doi bărbaţi arestaţi pentru convertirea la creştinism riscă condamnarea la moarte

Afganistan. Doi bărbaţi arestaţi pentru convertirea la creştinism riscă condamnarea la moarte

Afganistan. Doi bărbaţi arestaţi pentru convertirea la creştinism riscă condamnarea la moarte
Sursa foto: Foto: canada.com
28 Noi 2010   •   20:17

Doi bărbaţi din Afganistan, acuzaţi că s-au convertit la creştinism, sunt deţinuţi la Kabul şi riscă să fie condamnaţi la moarte pentru că au renunţat la islam,  informează  AFP. Unul dintre bărbaţi era angajat al Crucii Roşii.

Ahmad Shah, 50 de ani şi Musa Sayed, 45 de ani, sunt încarceraţi în Kabul, în aşteptarea procesului, potrivit procurorului acestul district, Din Mohammad Quraishi.

"Sunt acuzaţi de convertire la o altă religie, ceea ce este considerată o infracţiune gravă conform legii islamice. Dacă se va dovedi acest lucru, riscă să fie condamnaţi la moarte sau la închisoarea pe viaţă", precizează procurorul.

Musa Sayed, angajat al Crucii Roşii (CICR) din 1995 şi tatăl a şase copii, "a recunoscut deja că s-a convertit la creştinism", în timp ce în cazul lui Ahmad Shah, "deţinem dovezi privind convertirea sa", precizează procurorul.

Într-o scrisoare trimisă din închisoare, Musa îl acuză pe Ahmad Shah că s-a infiltrat în comunitatea creştină pentru a-l denunţa pe el. Musa afirmă că a fost "abuzat şi bătut" în detenţie.

Musa Sayed şi Ahmad Shah ar fi fost arestaţi în mai sau iunie, după ce un post local de televiziune a difuzat imagini de la botezarea unor afgani convertiţi la creştinism. Membri ai Parlamentului afgan şi-au exprimat furia, cerând executarea publică a convertiţilor.

Potrivit Constituţiei afgane, adoptate după înlăturarea regimului taliban, renunţarea la islam este interzisă şi pedeapsită cu moartea. Cu toate acestea, în ultimii ani nu a fost executată nicio persoană pentru acest lucru.

×
Subiecte în articol: Afganistan Kabul
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close