Afganistan. Şase avioane de vânătoare americane au fost distruse în atacul de vineri noapte

de G.S.    |    16 Sep 2012   •   12:13
Afganistan. Şase avioane de vânătoare americane au fost distruse în atacul de vineri noapte Foto: Mediafax/AFP

Şase avioane de vânătoare americane au fost distruse în totalitate, iar alte două au suferit daune semnificative în atacul care a vizat, în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă, baza Bastion din Afganistan, unde este staţionat prinţul Harry, informează AFP.
   
Pagubele de la baza militară situată în apropiere de Kabul sunt cele mai grave de la începutul conflictului afgan, în urmă cu aproape 11 ani.
   
Doi militari americani au fost ucişi în atacul comis de 15 insurgenţi, iar alţi opt membri ai coaliţiei - opt militari şi un civil - au fost răniţi.
   
Un purtător de cuvânt al talibanilor a declarat că prinţul Harry a fost principala ţintă a atacului, deşi alţi reprezentanţi ai insurgenţilor afgani au vorbit de un act de răzbunare pentru filmul antiislam realizat în Statele Unite.
   
Oficiali militari americani au declarat că baza britanică a fost atacată cu arme uşoare, rachete şi obuze de mortieră. În baza militară Bastion sunt staţionaţi militari britanici, americani, estoni şi afgani. Forţa Internaţională de Asistenţă pentru Securitate (ISAF) a dat asigurări că prinţul Harry nu a fost "niciun moment în pericol".

x close