Antena 3 CNN Externe Ahmadinejad: A început numărătoarea finală pentru existenţa Israelului

Ahmadinejad: A început numărătoarea finală pentru existenţa Israelului

Ahmadinejad: A început numărătoarea finală pentru existenţa Israelului
Sursa foto: mahmoud ahmadinejad
09 Iun 2010   •   03:40

Preşedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad a criticat din nou Israel şi a avertizat SUA să nu caute introducerea de noi sancţiuni contra ţării sale.
Aflat la un summit regional de securitate, în Turcia, liderul iranian a făcut referire şi la raidul militar israelian contra unui convoi umanitar pentru Gaza, subliniind că acţiunea a demonstrat natura "diabolică" a Israelului.
"A demonstrat violenţă şi ură şi atitudini războinice," declara acesta la o conferinţă de presă. "Sunetul diabolic al sioniştilor inculţi venea din decepţia lor. Ei ţineau chiar steagul diavolului."
Raidul a dus la moartea a nouă cetăţeni turci, iar Ahmadinejad a felicitat Turcia pentru războiul său diplomatic cu Israel de la acest incident.s
Ambasadorul Israelului în Turcia a părăsit conferinţa în momentul discursului lui Ahmadinejad .
Astfel, Gabby Levy a ieşit în semn de protest când Ahmadinejad a început să critice "regimul sionist".
Atât Israel , cât şi Iran sunt membre ale Conferinţei pentru Interacţiune şi Creştere a Încrederii în Asia (CICA). Turcia, gazda reuniunii, cândva aliat apropiat al Israelului, a făcut presiuni crescânde în ultima perioadă pentru o anchetă internaţională a incidentului din Marea Mediterană.
Rusia, de asemenea membră a CICA, a condamnat la rândul său atacul israelian. Premierul Vladimir Putin arăta că "în general vorbind, asemenea acţiuni contra navelor civile sunt inacceptabile. Faptul că au avut loc în ape internaţionale ridică multe întrebări, iar incidentul trebuie atent investigat."
Referitor la eforturile internaţionale de sancţionare a Iranului pentru programul său nuclear, liderul iranian arăta că SUA a pierdut ocazia să profite de schimbul nuclear negociat de Teheran cu Turcia şi Brazilia.
Întrebat dacă raidul asupra flotilei va schimba modul cum votează statele în Consiliul de Securitate, Ahmadinejad declara că raidul va schimba foarte multe.
El crede că pentru Israel, "a început numărătoare finală a existenţei sale. Arată că nu are loc în regiune şi nimeni nu vrea să trăiască alături de el. De fapt, nimeni în lume nu îl recunoaşte, şi ştiţi că regimul sionist este coloana vertebrală a ordinii mondiale dictatoriale."

Antena3.ro

×
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close