Antena 3 CNN Externe Al-Qaida îndeamnă jihadiştii să se alăture luptei împotriva Franţei

Al-Qaida îndeamnă jihadiştii să se alăture luptei împotriva Franţei

Al-Qaida îndeamnă jihadiştii să se alăture luptei împotriva Franţei
Sursa foto: Foto: AFP
17 Mar 2013   •   20:35

Al-Qaida în Magrebul Islamic (AQMI) i-a îndemnat pe islamiştii din Africa de Nord să rămână în ţările lor pentru a se opune laicilor şi i-a îndemnat pe jihadişti să se alăture luptei împotriva Franţei, a anunţat duminică Centrul american de supraveghere a site-urilor islamiste SITE, relatează AFP.
   
Într-un mesaj postat pe site-uri islamiste, AQMI le-a cerut tinerilor islamişti să nu îşi părăsească ţările.
   
Organizaţia teroristă a apreciat că nu este convenabil ca ei să "lase teren laicilor şi expatriaţilor pentru ca aceştia să semene corupţia", adăugând totodată că este necesar ca jihadiştii convinşi să se alăture luptei împotriva campaniei militare purtate de "Franţa cruciaţilor" în Algeria şi Mali.
   
"Frontul Magrebului islamic are mare nevoie de susţinerea fiilor săi din Tunisia, Maroc, Libia şi Mauritania pentru a provoca un eşec Franţei cruciaţilor, a-i înfrânge pe agenţii acesteia în regiune şi a consolida proiectul islamic", scrie AQMI, adresându-se celor care vor să i se alăture.
   
Aproximativ 4.000 de militari francezi sunt mobilizaţi, în prezent, în Mali, unde participă la lupte violente împotriva unor islamişti înarmaţi, în nord-estul ţării, în apropiere de frontiera algeriană.

×
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close