Antena 3 CNN Externe Alarmă REALĂ cu BOMBĂ la stadionul Borussiei Dortmund. Pirotehniştii au dezamorsat un proiectil din al doilea Război Mondial

Alarmă REALĂ cu BOMBĂ la stadionul Borussiei Dortmund. Pirotehniştii au dezamorsat un proiectil din al doilea Război Mondial

Alarmă REALĂ cu BOMBĂ la stadionul Borussiei Dortmund. Pirotehniştii au dezamorsat un proiectil din al doilea Război Mondial
26 Feb 2015   •   17:56

Echipaje speciale de pirotehnişti au reuşit să dezamoreseze o bombă neexplodată din timpul celui de-al doilea Război Mondial, descoperită chiar lângă aleea principală de acces pe stadionul de fotbal Signal Iduna, arenă pe care evoluează echipa Borussia Dortmund.

Proiectilul a fost descoperit în această dimineaţă, în locul unde se desfăşoară lucrări de reamenajare a parcului de lâng stadion.
De asemenea, zona VIP şi tribuna de vest a arenei sportive sunt în prezent în renovare, iar bomba a fost observată din aer, în timpul unor măsurători de cadastru.


Imediat s-a dispus evacuarea tuturor persoanelor pe o rază de 250 de metri, iar conferinţa de presă a echipei, înainte de derby-ul local cu cei de la Schalke, a fost reprogramată. Meciul de fotbal din Bundesliga se va disputa sâmbătă, aşa cum prevedea programul iniţial.

Odată cu asigurarea perimetrului, unităţile pirotehniştilor germani (Kampfmittelbeseitigungsdienst-KMBD) au început operaţiunea de dezamorsare.

Din cauza acestei alarme, a fost întreruptă circulaţia trenurilor de metrou care trec pe sub stadion şi câteva avioane au fost deviate pe alt culoar de zbor.

Întreaga operaţiune a durat ceva mai bine de 45 de minute şi s-a încheiat fără inicdente. Autorităţile au declarat că detonatorul a explodat atunci când bomba a intrat în contact cu solul, dar principala încărcătură explozivă nu se declanşase.

Mai în glumă, mai în serios, antrenorul celor de la Borussia, Jürgen Klopp, a declarat mai târziu la conferinţa de presă: "Sper să nu fie nişte bombe sâmbătă, pe teren"

Signal Iduna Park Stadium este cea mai mare arenă sportivă din Bundesliga, cu o capacitate de 80.000 de spectatori.

Bomba are origine britanică şi cel mai probabil a fost lansată în anul 1943, pe timpul raidurilor aereine violente, întreprinse de British Royal Air Force (RAF) asupra oraşului Dortmund, .

×
Subiecte în articol: Borussia Dortmund bombă
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close