x close

Alarmă REALĂ cu BOMBĂ la stadionul Borussiei Dortmund. Pirotehniştii au dezamorsat un proiectil din al doilea Război Mondial

de G.C.P    |    26 Feb 2015   •   17:56
Alarmă REALĂ cu BOMBĂ la stadionul Borussiei Dortmund. Pirotehniştii au dezamorsat un proiectil din al doilea Război Mondial 479

Echipaje speciale de pirotehnişti au reuşit să dezamoreseze o bombă neexplodată din timpul celui de-al doilea Război Mondial, descoperită chiar lângă aleea principală de acces pe stadionul de fotbal Signal Iduna, arenă pe care evoluează echipa Borussia Dortmund.

Proiectilul a fost descoperit în această dimineaţă, în locul unde se desfăşoară lucrări de reamenajare a parcului de lâng stadion.
De asemenea, zona VIP şi tribuna de vest a arenei sportive sunt în prezent în renovare, iar bomba a fost observată din aer, în timpul unor măsurători de cadastru.


Imediat s-a dispus evacuarea tuturor persoanelor pe o rază de 250 de metri, iar conferinţa de presă a echipei, înainte de derby-ul local cu cei de la Schalke, a fost reprogramată. Meciul de fotbal din Bundesliga se va disputa sâmbătă, aşa cum prevedea programul iniţial.

Odată cu asigurarea perimetrului, unităţile pirotehniştilor germani (Kampfmittelbeseitigungsdienst-KMBD) au început operaţiunea de dezamorsare.

Din cauza acestei alarme, a fost întreruptă circulaţia trenurilor de metrou care trec pe sub stadion şi câteva avioane au fost deviate pe alt culoar de zbor.

Întreaga operaţiune a durat ceva mai bine de 45 de minute şi s-a încheiat fără inicdente. Autorităţile au declarat că detonatorul a explodat atunci când bomba a intrat în contact cu solul, dar principala încărcătură explozivă nu se declanşase.

Mai în glumă, mai în serios, antrenorul celor de la Borussia, Jürgen Klopp, a declarat mai târziu la conferinţa de presă: "Sper să nu fie nişte bombe sâmbătă, pe teren"

Signal Iduna Park Stadium este cea mai mare arenă sportivă din Bundesliga, cu o capacitate de 80.000 de spectatori.

Bomba are origine britanică şi cel mai probabil a fost lansată în anul 1943, pe timpul raidurilor aereine violente, întreprinse de British Royal Air Force (RAF) asupra oraşului Dortmund, .

Citeşte mai multe despre:

Borussia Dortmund bomba
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati