Antena 3 CNN Externe Albanezii nu sunt de acord cu distrugerea arsenalului chimic sirian pe teritoriul ţării lor

Albanezii nu sunt de acord cu distrugerea arsenalului chimic sirian pe teritoriul ţării lor

Albanezii nu sunt de acord cu distrugerea arsenalului chimic sirian pe teritoriul ţării lor
de M.T.    |    14 Noi 2013   •   20:07

Sute de persoane au manifestat, joi, la Tirana şi în alte câteva oraşe din Albania, pentru a protesta faţă de posibilitatea distrugerii arsenalului chimic sirian pe teritoriul albanez, informează AFP şi AP, citate de Agerpres.

„Parlamentul nu ia nici o decizie care să pună viaţa şi bunăstarea cetăţenilor în pericol, sau care să afecteze ţara”, a dat asigurări preşedintele parlamentului albanez, Ilir Meta, adresându-se mulţimii adunate în faţa sediului legislativului de la Tirana.

„Orice decizie va lua în calcul viitorul Albaniei”, le-a mai spus Meta protestatarilor care scandau „Nu armelor chimice!”.

În acest timp, opoziţia de dreapta le-a cerut albanezilor să continue protestele.

„Este inacceptabil ca arme chimice să fie distruse în Albania”, a afirmat liderul opoziţie, Lulezim Bashac, care a cerut organizarea unui referendum în legătură cu această chestiune.

„Nu vom accepta arme chimice în Albania. Premierul i-a umilit pe albanezi”, este de părere fostul şef al guvernului, Sali Berisha, care, împreună cu membrii partidului său, acum în opoziţie, s-a alăturat protestatarilor.

Berisha consideră că decizia distrugerii arsenalului chimic sirian în Albania a fost deja luată de premierul Edi Rama.

Cu toate acestea, actualul premier albanez a declarat că „până acum nicio decizie nu a fost luată”.

Edi Rama a avut miercuri o conversaţie telefonică de 30 de minute în legătură cu acest dosar cu secretarul de stat american, John Kerry.

×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close