Antena 3 CNN Externe Anchetă: Tony Blair a minţit Parlamentul şi Cabinetul despre războiul din Irak

Anchetă: Tony Blair a minţit Parlamentul şi Cabinetul despre războiul din Irak

Anchetă: Tony Blair a minţit Parlamentul şi Cabinetul despre războiul din Irak
Sursa foto: tony blair
03 Feb 2010   •   12:09

Tony Blair ?a minţit? Cabinetul său şi a înşelat Parlamentul în privinţa războiului din Irak, declara Clare Short, fost secretar internaţional pentru dezvoltare. În cadrul unei mărturii în faţa Comisiei Chilcot, care anchetează modul cum s-a implicat Marea Britanie în războiul din Irak, aceasta a acuzat în mod repetat pe fostul premier de faptul că a ?înşelat-o? şi ?păcălit? şi de faptul că a minţit Cabinetul, Parlamentul şi publicul.

Short a arătat că Blair a încălcat codul ministerial prin faptul că a înşelat Parlamentul şi l-a acuzat pe Lord Goldsmith, fostul procuror general, care a dat undă verde pentru război, de faptul că nu a spus Cabinetului despre rezervele sale legate de invazie.
?Cred că a înşelat Cabinetul. Cu siguranţă că pe mine m-a indus în eroare?, arăta Short. Aceasta a precizat că atunci să ridice întrebări în cadrul guvernului i s-a spus să tacă.
În plus a negat afirmaţiile fostului premier, care în cadrul unor audieri de săptămâna trecută,arăta că au avut loc discuţii substanţiale în cadrul guvernului şi că a primit aprobarea cabinetului.
Antena3.ro

×
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close