Antena 3 CNN Externe Andorra a devenit a 76-a ţară care recunoaşte Kosovo

Andorra a devenit a 76-a ţară care recunoaşte Kosovo

Andorra a devenit a 76-a ţară care recunoaşte Kosovo
09 Iun 2011   •   16:49

Ministerul de Externe al Kosovo a anunţat că Principatul Andorra a recunoscut independenţa Kosovo, fiind a 76-a ţară care face acest lucru. "Confirmarea oficială a fost trimisă Ambasadei Republicii Kosovo de la Bruxelles", se arată într-un comunicat al Ministerului de Externe.

Recunoaşterea a venit într-un moment în care "Ministerul de Externe face eforturi maxime pentru a grăbi procesul de recunoaştere".

Guvernul kosovar a aprobat miercuri o strategie de lobby pentru ca ţările să recunoască independenţa Kosovo. Documentul se adresează totodată şi ţărilor care se opun recunoaşterii, printre care şi România.

De la declararea independenţei, SUA şi majoritatea statelor membre UE au recunoscut fosta provincie din Serbia, dar guvernul de la Belgrad, Rusia şi alte mari puteri, printre care China, nu au recunoscut independenţa.

Kosovo are nevoie de o majoritate de două treimi din totalul de 192 de state membre ale ONU şi de aprobarea Consiliului de Securitate pentru a putea face parte din Organizaţia Naţiunilor Unite.


×
Subiecte în articol: Kosovo
Parteneri
Ultima zi de vacanţă pentru politicieni. Urmează o lună grea
x close