Antena 3 CNN Externe Austria critică vehement un proiect al Cehiei pentru sporirea capacităţii nucleare

Austria critică vehement un proiect al Cehiei pentru sporirea capacităţii nucleare

Austria critică vehement un proiect al Cehiei pentru sporirea capacităţii nucleare
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
18 Sep 2011   •   13:44
Austria şi-a exprimat deschis opoziţia faţă de proiectul Ministerului ceh al Industriilor de a spori capacităţile de producţie a energiei nucleare, conform AFP.

"La şase luni după catastrofa îngrozitoare de la Fukushima, vecinii noştri n-au învăţat nimic”, deşi "deviza ar trebui să fie renunţarea la energia atomică şi orientarea către energii regenerabile”, a afirmat ministrul austriac al Mediului.

Ministrul de Externe din Austria, Michael Spindelegger, a cerut de asemenea Cehiei "să regândească planurile într-un cadru european”, anunţând că Austria „va folosi toate mijloacele politice şi juridice pentru a se opune planurilor nucleare ale Cehiei”.

Un raport al Ministerului Industriilor din Cehia arată că autorităţile de la Praga au în vedere o creştere a capacităţii de producţie nucleară de la 3,78GW la 18,69GW.

De asemenea, planul prevede ca, până în 2060, ponderea energiei nucleare produse în Cehia să ajungă la 80%, ceea ce necesită construirea a circa 15 noi centrale nucleare în următorii 10 ani.
 

×
Subiecte în articol: Austria Cehia Fukushima critici energie
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close