Antena 3 Externe Austria critică vehement un proiect al Cehiei pentru sporirea capacităţii nucleare

Austria critică vehement un proiect al Cehiei pentru sporirea capacităţii nucleare

de G.S.    |    18 Sep 2011   •   13:44
Austria critică vehement un proiect al Cehiei pentru sporirea capacităţii nucleare
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
Austria şi-a exprimat deschis opoziţia faţă de proiectul Ministerului ceh al Industriilor de a spori capacităţile de producţie a energiei nucleare, conform AFP.

"La şase luni după catastrofa îngrozitoare de la Fukushima, vecinii noştri n-au învăţat nimic”, deşi "deviza ar trebui să fie renunţarea la energia atomică şi orientarea către energii regenerabile”, a afirmat ministrul austriac al Mediului.

Ministrul de Externe din Austria, Michael Spindelegger, a cerut de asemenea Cehiei "să regândească planurile într-un cadru european”, anunţând că Austria „va folosi toate mijloacele politice şi juridice pentru a se opune planurilor nucleare ale Cehiei”.

Un raport al Ministerului Industriilor din Cehia arată că autorităţile de la Praga au în vedere o creştere a capacităţii de producţie nucleară de la 3,78GW la 18,69GW.

De asemenea, planul prevede ca, până în 2060, ponderea energiei nucleare produse în Cehia să ajungă la 80%, ceea ce necesită construirea a circa 15 noi centrale nucleare în următorii 10 ani.
 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close