Antena 3 CNN Externe Autorii atentatului din Bangkok au fost identificaţi. Autorităţile au făcut acum anunţul

Autorii atentatului din Bangkok au fost identificaţi. Autorităţile au făcut acum anunţul

Autorii atentatului din Bangkok au fost identificaţi. Autorităţile au făcut acum anunţul
Sursa foto: Foto: Agerpres/EPA
18 Aug 2015   •   10:28

Premierul thailandez a declarat marţi că autorităţile au identificat "câţiva suspecţi" în imaginile înregistrate de camerele de supraveghere de la atentatul comis luni la un templu din Bangkok, soldat cu cel puţin 20 de morţi şi 140 de răniţi, informează wwwe.ap.org
   
Premierul Prayuth Chan-ocha a promis că autorităţile îi vor găsi pe autorii celui mai grav atac din istoria ţării.
   
"Acesta este cel mai grav incident care s-a întâmplat în Thailanda (...). Au mai fost bombe mici sau doar zgomot, dar de data aceasta au vizat vieţi nevinovate. Vor să ne distrugă economia, turismul", a precizat şeful Guvernului.
   
Explozia de luni a avut loc într-o zonă plină de turişti şi muncitori.
   
"Astăzi am văzut imaginile camerelor de supraveghere, am văzut câţiva suspecţi, dar nu era clar. Trebuie să-i găsim", a afirmat Prayuth.
   
"Este mult mai clar cine sunt atacatorii, dar nu pot spune mai multe acum", a declarat la rândul său ministrul Apărării, Prawit Wongsuwan. "Nu am exclus terorismul", a adăugat el, în timp ce se îndrepta spre reuniunea de marţi a Guvernului.
   
El a recunoscut că autorităţile nu ştiau de plănuirea unui atac. "Nu am avut informaţii despre acest atac", a precizat el.
   
Prayuth a promis că "atacatorii vor fi găsiţi", deşi a notat că este posibil să fie un singur autor.
   
Până în prezent a fost confirmat decesul a 20 de persoane în urma atacului, printre victime fiind şi trei cetăţeni chinezi şi un filipinez.
   
Ambasada Statelor Unite din Bangkok a transmis un mesaj de urgenţă destinat cetăţenilor americani, în care îi sfătuieşte să evite zona templului hindus în care s-a produs atentatul.

×
Subiecte în articol: bangkok
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close