Antena 3 CNN Externe Autorităţile din Fukushima: Nivelul radiaţiilor nu este periculos pentru locuitori

Autorităţile din Fukushima: Nivelul radiaţiilor nu este periculos pentru locuitori

Autorităţile din Fukushima: Nivelul radiaţiilor nu este periculos pentru locuitori
Sursa foto: Foto: EPA/Intact Images
06 Iul 2011   •   14:25

Nivelul radiaţiilor provenite de la centrala nucleară nu reprezintă un pericol pentru locuitori, a afirmat, miercuri, municipalitatea din Fukushima, informează AFP. Totuşi, mai multe asociaţii locale au lansat apeluri pentru evacuarea oraşului.
   
"Municipalitatea din Fukushima consideră că în prezent nu suntem în pericol", a declarat un purtător de cuvânt al primăriei din oraşul cu 300.000 de locuitori, aflat la 60 de kilometri de centrala nucleară avariată în urma cutremurului din 11 martie.
   
"Desigur, ştim că mulţi locuitori sunt îngrijoraţi. Autorităţile au luat mai multe măsuri pentru reducerea nivelului de radiaţii în şcoli, parcuri şi alte zone publice şi afişează cu regularitate nivelurile de radiaţie din aer", a precizat el.
   
Şase asociaţii ale locuitorilor din oraşul Fukushima şi ale activiştilor împotriva energiei nucleare au cerut marţi evacuarea copiilor şi a femeilor însărcinate, după detectarea în sol a unor niveluri de radioactivitate de patru ori mai mari decât limita maximă.
   
Circa 80.000 de persoane care locuiau pe o rază de 20 de kilometri în jurul centralei nucleare au fost evacuate în urma cutremurului şi nu vor putea reveni în zonă decât peste câţiva ani.
   

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close