Antena 3 CNN Externe Avionul preşedintelui ucrainean a aterizat de urgenţă la Kiev

Avionul preşedintelui ucrainean a aterizat de urgenţă la Kiev

Avionul preşedintelui ucrainean a aterizat de urgenţă la Kiev
02 Oct 2008   •   12:09

Irina Vannikova, purtătoarea de cuvânt a preşedintelui ucrainean Viktor Iuşcenko a decalrat că avionul şefului statului a efectuat joi o aterizare de urgenţă pe aeroportul din Kiev. ?Avionul preşedintelui a efectuat o aterizare de urgenţă pe aeroportul Borispil din cauza unor probleme tehnice, la circa 20 de minute de la decolare?, a declarat Vannikova, menţionând că incidentul nu s-a soldat cu victime.
Preşedintele a schimbat avionul, folosindu-l pe cel rezervat şefului Guvernului de la Kiev, pentru a ajunge la Liov (vest). Programul vizitei sale a fost scurtat, însă şi premierul ucrainean, Iulia Timoşenko, a avut de suferit, indirect, în urma acestui incident. Premierul ucrainean urma să plece la Moscova pentru a negocia problema spinoasă a preţului gazelor naturale pentru anul viitor, dar nu a avut cu ce.
În cele din urmă, potrivit presei din Ucraina, Timoşenko a plecat spre capitala rusă la bordul unei curse charter. Ea a declarat jurnaliştilor care o însoţesc în deplasarea la Moscova că preşedintele a cerut folosirea avionului său pentru o vizită în vestul Ucrainei fără a o avertiza.
Antena3.ro

×
Parteneri
Marcel Ciolacu, prezentat ca "viitorul preşedinte al României"
x close