Antena 3 Externe Ayatollahul Ali Khamenei: Iranul doreşte eliminarea totală a armelor nucleare în lume

Ayatollahul Ali Khamenei: Iranul doreşte eliminarea totală a armelor nucleare în lume

de G.S.    |    16 Feb 2013   •   12:03
Ayatollahul Ali Khamenei: Iranul doreşte eliminarea totală a armelor nucleare în lume
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua

Iranul nu încearcă să se doteze cu arme nucleare, dar marile puteri nu ar putea opri o astfel de acţiune a Teheranului dacă ar exista o intenţie în acest sens, susţine liderul suprem, ayatollahul Ali Khamenei, citat de Fox News.
   
În plus, Ali Khamenei afirmă că Iranul doreşte eliminarea totală a armelor nucleare în lume.
   
Regimul islamist de la Teheran susţine că a adoptat un decret religios care ar interzice orice activitate de înarmare nucleară.
   
Khamenei a dat asigurări că programul nuclear iranian are scop pur civil - producerea de electricitate şi cercetarea medicală.
   
Zilele trecute, surse citate de ziarul The Washington Post afirmau că Iranul a încercat să achiziţioneze recent 100.000 de magneţi speciali pentru centrifuge, un semnal că regimul islamist de la Teheran intenţionează extinderea programului nuclear pentru a dobândi mai rapid tehnologia necesară fabricării de arme atomice.
   
Occidentul acuză de mulţi ani Iranul că încearcă să se doteze cu arme nucleare sub paravanul unui program nuclear civil. Regimul islamist de la Teheran respinge acuzaţiile.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close