Antena 3 CNN Externe Bagdad. Primul Moş Crăciun din ultimii 4 ani şi-a făcut apariţia

Bagdad. Primul Moş Crăciun din ultimii 4 ani şi-a făcut apariţia

Bagdad. Primul Moş Crăciun din ultimii 4 ani şi-a făcut apariţia
21 Dec 2008   •   12:41

Primul Moş Crăciun din ultimii patru ani şi-a făcut apariţia pe strada Abu Nawas, una dintre cele mai vechi artere ale Bagdadului, relatează AFP. El a făcut cadouri copiilor care purtau costume tradiţionale ale provinciilor din Irak şi care cântau ?Noi suntem irakieni".
Ministerul irakian de Interne a organizat sâmbătă o ceremonie de solidaritate cu minorităţile creştine din Bagdad şi Mosul, care înregistrează în jur de 550 000 de persoane. Acesta este primul pas făcut de această comunitate, după ani de violenţe şi atacuri împotriva lor.
Într-un efort de diminuare a conflictelor şi de apropiere între minorităţi, Alfred Samaan, secretarul general al Uniunii scriitorilor irakieni, a declarat că nu consideră "această sărbătoare ca fiind doar creştină, ci pentru toţi irakienii".
Primele atacuri împotriva creştinilor din Irak au avut loc duminică, 1 august 2004, când patru biserici au fost atacate în aceeaşi zi. Aproximativ zece persoane au murit în atentate cu maşină-capcană care au vizat două biserici caldeene, o biserică asiriană şi o biserică armeană, ne informează Mediafax.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Mos Craciun Bagdad
Parteneri
Craterul de pe strada din Slănic Prahova are o adâncime de 18 metri
x close