Antena 3 CNN Externe Barack Obama a convocat echipa de securitate naţională, pe fondul crizei din Crimeea

Barack Obama a convocat echipa de securitate naţională, pe fondul crizei din Crimeea

Barack Obama a convocat echipa de securitate naţională, pe fondul crizei din Crimeea
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
02 Mar 2014   •   09:28
Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, a convocat sâmbătă după-amiază, la Washington, echipa sa de securitate naţională pentru a examina opţiunile politice menite să conducă la soluţionarea crizei din Ucraina, a anunţat un oficial al Casei Albe, citat de AFP, conform Mediafax.
Membri ai echipei de securitate naţională a preşedintelui american, între care generalul Martin Dempsey, au fost văzuţi intrând la Casa Albă, în timp ce Consiliul Federaţiei Ruse, Camera superioară a Parlamentului, a aprobat solicitarea preşedintelui rus Vladimir Putin pentru o eventuală intervenţie militară în Ucraina.
Pe de altă parte, secretarul american al Apărării, Chuck Hagel, a purtat o discuţie la telefon cu omologul său rus, Serghei Şoigu.
"Şeful Pentagonului, Chuck Hagel, a vorbit cu omologul său rus în această dimineaţă", a declarat pentru AFP un oficial, care s-a exprimat sub acoperirea anonimatului. 
Hagel s-a deplasat ulterior la Casa Albă pentru a participa la reuniunea de criză a echipei de seuritate a preşedintelui Barack Obama.
 

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close