Antena 3 CNN Externe Bărbaţi supuşi la teste anale în cinematograf. Vezi din ce cauză

Bărbaţi supuşi la teste anale în cinematograf. Vezi din ce cauză

Bărbaţi supuşi la teste anale în cinematograf. Vezi din ce cauză
Sursa foto: Foto: tentofabraham.wordpress.com
12 Aug 2012   •   23:41

Zeci de persoane au manifestat sâmbătă în faţa unui tribunal din Beirut, în semn de protest faţă de recurgerea la un "test" în cazul bărbaţilor suspectaţi că sunt homosexuali, o orientare sexuală ilegală în această ţară, relatează AFP.
   
Mitingul a avut loc în urma unei operaţiuni efectuate pe 28 iulie într-un cinematograf gay, într-un cartier popular din capitala libaneză, în cursul căruia 36 de bărbaţi au fost arestaţi şi obligaţi să suporte aceste "teste" anale, sub pretextul stabilirii orientării lor sexuale.
   
Asociaţia Helem, cu sediul în Liban, considerată cea mai importantă asociaţie arabă de apărare a drepturilor lesbienelor, homosexualilor, bisexualilor şi persoanelor transgen, a lansat un apel la acţiuni de protest faţă de "testul ruşinii", indiferent că este vorba despre femei sau bărbaţi.
   
Asociaţia şi-a exprimat totodată solidaritatea cu femeile supuse unor "teste de virginitate".
   
"Vrem o declaraţie clară din partea Ministerului Justiţiei care să spună că acest tip de test trebuie să fie complet interzis şi pedepsit prin lege", a declarat George Azzi, un manifestant.
   
"Consiliul Medicilor a declarat că aceste teste nu au nicio valoare ştiinţifică şi este ilegal ca doctorii să efectueze acest gen de test, însă nimic nu împiedică poliţia să continue să recurgă la ele", a subliniat el.
   
Manifestanţii arborau banderole condamnând un "viol medico-legal". Pe o pancartă se putea citi un mesaj ironic: "Onorate ministru, înainte să îmi testezi (...), ai cel puţin amabilitatea să mă inviţi la cină".
   
Potrivit articolului 534 din Codul Penal libanez, relaţiile sexuale "împotriva legilor naturii" sunt ilegale, iar contravenienţii riscă până la un an de închisoare.

×
Subiecte în articol: cinematograf
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close