Antena 3 CNN Externe Bărbatul care a încercat să deturneze un avion spre Soci voia să-l "salveze" pe Viktor Ianukovici

Bărbatul care a încercat să deturneze un avion spre Soci voia să-l "salveze" pe Viktor Ianukovici

Bărbatul care a încercat să deturneze un avion spre Soci voia să-l "salveze" pe Viktor Ianukovici
Sursa foto: Foto: allvoices.com
de M.Z.    |    09 Feb 2014   •   21:10

Ucraineanul care a încercat, vineri seara, să deturneze un avion de pasageri spre Soci (Rusia), afirmase în ajun că vrea să-l "salveze" pe preşedintele ucrainean Viktor Ianukovici care, în opinia lui, este "ostaticul" lui Vladimir Putin, a anunţat un oficial regional din Harkiv, citat de AFP, informează Mediafax.

Suspectul, identificat sub numele de Artiom Kozlov, "ar trebui să fie examinat de un psihiatru", a apreciat Ivan Vartcenko, consilier regional din Harkiv şi membru al partidului de opoziţie Batkivşina (Patria).

Recunoscând că îl cunoaşte pe Kozlov, Vartcenko a povestit că acesta a studiat la Universitatea Aerospaţială din Harkiv şi se ocupa de grafica paginilor de internet, însă în ultima perioadă Kozlov avea un "comportament deviant".

În ajunul tentativei sale de deturnare a unui avion turc, Kozlov le-a spus mai multor persoane, inclusiv lui Vartcenko, că Ianukovici este "ţinut ostatic" de către preşedintele rus Vladimir Putin şi trebuie să fie salvat.

"Nu am reuşit să-l calmăm, dar nimeni nu se aştepta că el va fi capabil să încerce să deturneze un avion", a adăugat acest oficial.

Potrivit serviciilor speciale turce şi ucrainene, suspectul a afirmat, la bordul avionului, că "Putin şi Ianukovici au mâinile pătate cu sânge" şi a cerut "eliberarea (manifestanţilor) deţinuţi în Ucraina".

Kozlov a fost reţinut de forţele speciale turce la câteva ore după aterizarea avionului Boeing 737 al companiei turce Pegasus pe aeroportul Sabiha Gokcen, pe malul asiatic al Istanbulului.

Un purtător de cuvânt al serviciilor de securitate din Ucraina a anunţat că acest bărbat era "în stare de ebrietate avansată" şi că a încercat să intre în cabina piloţilor strigând "Să mergem la Soci".

Cei 110 pasageri care se aflau la bordul acestui avion ce se deplasa între Harkiv (Ucraina) şi Istanbul, au fost evacuaţi fără probleme, la patru ore după tentativa eşuată de deturnare.

×
Subiecte în articol: viktor ianukovici avion
Parteneri
O nouă schemă de înșelătorie imobiliară în România
x close