Antena 3 CNN Externe Bărbatul care i-a furnizat lui Abaaoud apartamentul din Saint-Denis, în faţa unui judecător

Bărbatul care i-a furnizat lui Abaaoud apartamentul din Saint-Denis, în faţa unui judecător

Bărbatul care i-a furnizat lui Abaaoud apartamentul din Saint-Denis, în faţa unui judecător
Sursa foto: Foto: Agerpres/EPA
24 Noi 2015   •   13:53

Jawad Bendaoud, cel ce a furnizat apartamentul de la Saint-Denis în care s-a refugiat Abdelhamid Abaaoud, presupusul lider operaţional al atacurilor de la Paris, a fost deferit marţi dimineaţa pentru a fi prezentat în faţa unui judecător, potrivit unei surse judiciare, relatează Reuters.
   
El "a fost deferit (...) în vederea prezentării sale, în cursul zilei (de marţi), în faţa unui judecător de instrucţie (în domeniul) antiterorist, după deschiderea unei proceduri judiciare de către Secţia Antiteroristă a Parchetului" din Paris, a precizat această sursă.
   
După luarea cu asalt a acestui apartament, miercuri dimineaţa, de către forţe speciale RAID din cadrul poliţiei, opt persoane au fost plasate în arest preventiv.
   
Însă Jawad Bendaoud era singurul care mai era audiat de către anchetatori, în contextul în care aceştia se confruntă cu numeroase necunoscute.
  
Cea de a treia persoană ucisă în asaltul forţelor de ordine la Saint-Denis - alături de Abaaoud şi de presupasa vară a acestuia Hasna Ait Boulahcen - nu a fost identificată încă. Nici al treilea bărbat din automobilul marca Seat al "comandoului teraselor" nu a fost identificat.
   
Ar putea să fie vorba despre una şi aceeaşi persoană, potrivit unei surse apropiate dosarului.
   
În contextul în care anchetatorii încearcă să reconstituie ceea ce a făcut Abelhamid Abaaoud, văzut în metrou vineri seara şi luat marţea trecută dintr-un antrepozit de la Aubervilliers (Seine-Saint-Denis) de către Hasna Ait Boulahcen, o sursă judiciară a declarat pentru Reuters că un bărbat neidentificat a fost văzut împreună cu acesta în metrou, vineri seara.
   
"Analize sunt în curs pentru a se afla dacă este vorba despre bărbatul care s-a detonat în apartamentul din Saint-Denis miercuri dimineaţa", a declarat un oficial de rang înalt pentru Le Parisien, care a dezvăluit informaţia.
   
"Dacă nu este el, avem, aşadar, un al doilea terorist, împreună cu Salah Abdeslam, în libertate", a subliniat acest oficial.
   
Salah Abdeslam, în vârstă de 26 de ani, este căutat în continuare - şi anume în Belgia, unde a fost adus de către doi presupuşi complici în noaptea de vineri spre sâmbătă.
   
El este suspectat că a condus automobilul marca Renault Clio găsit marţea trecută în arondismentul al XVIII-lea, iar anchetatorii se întreabă care ar fi putut să fie rolul acestuia într-un eventual atentat eşuat în acest arondisment parizian.  

×
Subiecte în articol: Atentat terorist Paris
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close