Antena 3 CNN Externe Bilanţul gripei porcine în România: 26 de cazuri noi, în săptămâna 24 - 30 august

Bilanţul gripei porcine în România: 26 de cazuri noi, în săptămâna 24 - 30 august

Bilanţul gripei porcine în România: 26 de cazuri noi, în săptămâna 24 - 30 august
Sursa foto: gripa
31 Aug 2009   •   11:30

Ministerul Sănătăţii a făcut public ultimul bilanţ al gripei porcine în România. Numărul cazurilor de contaminare cu virusul AH1N1 din României a ajuns la 307, după ce 26 cazuri noi de îmbolnăvire au fost depistate în săptămâna 24 - 30 august.

Nouă dintre cazurile noi au fost identificate în Capitală, informează Institutul Naţional Cantacuzino. Alte şase cazuri au fost depistate în judeţul Mureş, trei cazuri în judeţul Cluj, câte două cazuri în judeţele Ilfov şi Timiş şi câte un caz în judeţele Braşov, Galaţi, Mehedinţi şi Vâlcea.

Potrivit Ministerul Sănătăţii, patru dintre cazuri au fost confirmate în rândul unor turişti reveniţi din Bulgaria. Câte două cazuri au fost confirmate la persoane sosite din Spania şi Anglia. Alte 15 cazuri individuale au fost depistate la persoane revenite din diverse ţări: Spania (9), Grecia (4), Anglia (1), Cehia (1).

Starea de sănătate a celor 26 de pacienţi este bună, aceştia suferind de forme uşoare ale bolii.

Pacienţii urmează tratamente cu antivirale şi sunt internaţi în spital, în secţiile de boli infecţioase. Câteva dintre persoanele contaminate au fost izolate la domiciliu.

Citiţi comunicatul făcut public de Ministerul Sănătăţii(pdf)

Antena3.ro

×
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"
x close