Antena 3 CNN Externe Bulgaria ia măsuri drastice din cauza crizei energetice: îngheaţă preţurile la energie termică şi electrică pe timpul iernii

Bulgaria ia măsuri drastice din cauza crizei energetice: îngheaţă preţurile la energie termică şi electrică pe timpul iernii

Parlamentul a votat pentru îngheţarea preţurilor la energie până la 31 martie.Legislaţia a fost aprobată cu o majoritate de 186 de voturi.

Bulgaria ia măsuri drastice din cauza crizei energetice: îngheaţă preţurile la energie termică şi electrică pe timpul iernii
Sursa foto: Pexels/Burak Kebapci
de Alexandra Ionescu    |    16 Dec 2021   •   18:40

Parlamentarii bulgari au votat pentru îngheţarea preţurilor la energie termică şi electrică pentru gospodării până la sfârşitul lunii martie, dând astfel timp noii coaliţii de guvernare să elaboreze un plan pentru a scuti cel mai sărac stat membru al Uniunii Europene, de creşterea costurilor la energie.

„Adunarea Naţională impune un moratoriu asupra preţurilor la energia electrică, serviciile de apă şi încălzire, conform reglementării din 16 decembrie 2021. Hotărârea este valabilă până la 31 martie 2022”, potrivit amendamentului, care va intra in vigoare de astăzi, informează Mediafax.

Legislaţia a fost aprobată de aproape toate partidele din parlament: 186 de parlamentari au susţinut-o, doi au votat împotrivă şi doi s-au abţinut. În plus, partidul etnic turc MRF nu a luat parte la vot, considerând propunerea populistă şi ilegală.

Votul din din această după-amiază are loc la trei zile după ce parlamentul a confirmat un nou guvern condus de Kiril Petkov. Noul partid anticorupţie, a încheiat un acord de coaliţie „Continuăm Schimbarea”, cu alte trei facţiuni.

Mişcarea a urmat un blocaj politic de luni de zile care a dus la trei alegeri parlamentare anul acesta.

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close