Antena 3 CNN Externe Ministrul Sănătăţii din Bulgaria, pus sub acuzare pentru abuz de putere

Ministrul Sănătăţii din Bulgaria, pus sub acuzare pentru abuz de putere

Ministrul Sănătăţii din Bulgaria, pus sub acuzare pentru abuz de putere
Sursa foto: Foto: captura video
de M.Z.    |    03 Apr 2017   •   13:48

Departamentul anticorupţie al Parchetului bulgar l-au pus sub acuzare pe ministrul interimar al sănătăţii, Ilko Semerdjiev, pentru abuz de putere pentru că a ameninţat-o pe şefa Agenţiei Naţionale de Sănătate, Asena Stoimenova, după ce aceasta a refuzat să-l angajeze ca adjunct al său pe un protejat al ministrului, informează Reuters şi novinite.com. 

Semerdjiev este şi vicepremier în guvernul interimar de la Sofia. 

Procurorii au declarat că doi martori au relatat că Stoimenova a fost ameninţată de Semerdjiev pe data de 24 martie. ''Te pot destitui, pot să îţi fac şi alte lucruri'', i-a transmis ministrul sănătăţii Asenei Stoimenova. 

Bulgaria a fost criticată constant de Comisia Europeană pentru că nu a reuşit să taie legăturile dintre oficialii predispuşi spre corupţie şi mediul de afaceri şi să impună un stat de drept strict, comentează Reters. 

Guvernul interimar a fost numit de preşedintele Rumen Radev la finalul lunii ianuarie şi va funcţiona până când va fi format noul guvern conform rezultatelor alegerilor anticipate desfăşurate la 26 martie. 

Anul trecut, procurorii bulgari l-au pus sub acuzare pe un fost ministru al sănătăţii şi trei foşti miniştri ai energiei pentru gestionare defectuoasă.

×
Subiecte în articol: Bulgaria abuz de putere
Parteneri
Cutremur în România, în această seară, în zona seismică Vrancea
x close