Antena 3 CNN Externe Bush şi-a luat rămas-bun de la Casa Albă: "Cea mai mare ameninţare rămâne un nou atac terorist"

Bush şi-a luat rămas-bun de la Casa Albă: "Cea mai mare ameninţare rămâne un nou atac terorist"

Bush şi-a luat rămas-bun de la Casa Albă: "Cea mai mare ameninţare rămâne un nou atac terorist"
Sursa foto: George Bush
16 Ian 2009   •   10:15

Preşedintele american George W. Bush, aflat la final de mandat, şi-a susţinut vineri dimineaţă discursul de rămas-bun. Din bilanţul preşedintelui nu au lipsit trimiterile la provocările cu care se confruntă Statele Unite în prezent, precum criza financiară sau lupta împotriva terorismului.
Preşedintele american a declarat că rezultatele obţinute în lupta împotriva terorismului reprezintă una dintre cele mai mari realizări ale mandatelor sale.
Cu toate acestea, a admis că unele decizii pe care le-a luat nu au fost întotdeauna cele mai potrivite.
"Deşi siguranţa naţională este mult mai ridicată decât acum şapte ani, cea mai mare ameninţare pentru poporul nostru o constituie, în continuare, un nou atac terorist", a declarat Bush.
Preşedintele american a apreciat totodată că există soluţii pentru revigorarea economiei: "Având în vedere că ne aflăm faţă în faţă cu un colaps finaciar, am luat măsuri drastice pentru a ne salva economia. Vom restabili economia, ba chiar o vom pune pe un curs ascendent".
Preşedintele american şi-a încheiat discursul într-o notă optimistă: "A fost un privilegiu unic să vă servesc ca preşedinte. Au fost zile bune şi zile grele. Am fost binecuvântat să reprezint acestă naţiune şi voi fi mereu onorat să fiu cetăţean al Statelor Unite, ceea ce înseamnă mai mult decât orice pentru mine. Aşadar, noapte bună şi fie ca Dumnezeu să binecuvânteze această casă (n.r. Casa Albă), pe următorul preşedinte, pe voi şi ţara noastră!".
Antena 3

×
Subiecte în articol: George Bush Casa Alba discurs atac terorist
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close