Antena 3 CNN Externe O călugăriță de 117 ani s-a vindecat de COVID-19 în Franţa

O călugăriță de 117 ani s-a vindecat de COVID-19 în Franţa

Considerată cea mai vârstnică persoana din Europa, sora Andre, o călugăriță din Franța s-a vindecat de COVID-19 și va sărbători, joi, împlinirea vârstei de 117 ani. Ea a declarat presei locale că nu s-a speriat de virus pentru că nu îi este teamă să moară.

O călugăriță de 117 ani s-a vindecat de COVID-19 în Franţa
de Claudia Popovici    |    09 Feb 2021   •   23:34

Ajunsă la o vârstă venerabilă Sora Andre nu se mai teme de nimic. Deşi se bucură de fiecare clipă alături de cei dragi ea a mărturisit presei locale, că ar prefera să fie altundeva, alături frate, părinţii şi bunici.

Sora Andre s-a alăturat unui ordin caritabil catolic în 1944. Ea a fost testată pozitiv la COVID-19 în căminul de bătrâni din Toulon, Franţa, pe 16 ianuarie dar nu a prezentat simptome de boală.

David Tavella, purtător de cuvânt al căminului de bătrâni Sainte Catherine Labouré, a declarat că Sora Andre se simte bine şi îşi aşteapă cu entuziasm ziua de naştere.

"O considerăm vindecată. Este foarte calmă şi aşteaptă cu nerăbdare să sărbătorească joi împlinirea a 117 ani”, a spus pentru presa locală.

Potrivit acestuia, chiar dacă Sora Andre este oarbă ea îşi va sărbători ziua de naştere alături de un grup mic de rezidenţi pentru a minimiza riscului de infectare cu noul coronavirus.

Născută la data de 11 februarie 1904, Sora Andre este a doua cea mai vârstnică persoană din lume, conform Gerontology Research Groups (GRG), după japoneza Kane Tanaka, care a împlinit 118 ani la data de 2 ianuarie. Cei mai bătrâni 20 de oameni din lume din lista GRG sunt toţi de sex feminin.

 

 

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close