Antena 3 CNN Externe Candidaţii iranieni la preşedinţie, criticaţi de liderul suprem

Candidaţii iranieni la preşedinţie, criticaţi de liderul suprem

Candidaţii iranieni la preşedinţie, criticaţi de liderul suprem
Sursa foto: ahmadinejad
05 Iun 2009   •   17:40

Preşedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad se vede confruntat cu critici după apariţia sa la o dezbatere televizată miercuri seara, când şi-a etichetat mulţi dintre rivali ca fiind corupţi. În plus, Ahmadinejad pare să îl fi deranjat pe liderul suprem ayatollah Ali Khamenei, cu performanţa sa în faţa adversarului Mir Hossein Mousavi.

?Nu este plăcut să vezi un nominalizat, care cu scopul de a epata, încearcă să nege pe altcineva. Nu am nici o problemă cu dezbaterea, dialogul şi criticile, dar acestea trebuie să aibă loc într-un cadru religios?, declara Khamenei.
Acesta oferise anterior sprijinul său public pentru Ahmadinejad, gest considerat esenţial pentru câştigarea unui al doilea mandat.
Liderul suprem a găsit însă greşeli şi în discursul lui Mousavi, care aprecia că actulalul preşedinte duce o politică externă "extremistă".

?Nu accept declaraţiile acelora care cred că poporul nostru este depreciat în lume din cauza devotamentului pentru principii?, spunea Khamenei, care a adăugat că "acest drum va continua până la victoria finală".
Acuzaţiile de corupţie ale lui Ahmadinejad au atins o serie întreagă de figuri politice, inclusiv fostul preşedinte Hashemi Rafsanjani.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: republica islamica Ali Khamenei
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close