Antena 3 CNN Externe Cărbunii vor deveni o sursă de energie la fel de importantă ca petrolul, până în 2022

Cărbunii vor deveni o sursă de energie la fel de importantă ca petrolul, până în 2022

Cărbunii vor deveni o sursă de energie la fel de importantă ca petrolul, până în 2022
Sursa foto: Foto: AP/Agerpres
19 Dec 2012   •   12:13
Cărbunii vor deveni o sursă la fel de importantă în producerea energiei precum petrolul, până în 2022, arată un raport al Agenţiei Internaţionale pentru Energie (IEA - The International Energy Agency). Această creştere, arată raportul, este determinată de cererea crescută din partea Chinei şi a Indiei. Gazele naturale oferă cea mai bună speranţă pentru reducerea emisiilor de carbon pe termen scurt, se mai arată în raport.

Informaţia a fost făcută publică în contextul în care Uniunea Europeană a recunoscut că nu a putut să identifice nici măcar un proiect promiţător de captare şi stocare a dioxidului de carbon.

CITEŞTE RAPORTUL

Potrivit Agenţiei Internaţionale pentru Energie, populaţiile în creştere ale statelor în curs de dezvoltare stimulează nevoia de cărbune.

La începutul acestui an, IEA a precizat că, în cazul în care nu se reduce utilizarea cărbunilor ca sursă de energie, temperatura medie globală ar putea creşte, până în 2100, cu şase grade faţă de perioada preindustrială.

Guvernele speră să tempereze emisiile cu ajutorul unor tehnologii de stocare şi captare a carbonului. Însă studiul IEA arată că aceste tehnologii nu vor avea absolut nici un impact în următorii cinci ani.

Această viziune pesimistă a fost împărtăşită şi de oficialii de la Bruxelles care au declarat că UE nu a reuşit să identifice un proiect eficient de captare si stocare a carbonului, cu toate că a alocat 275 de milioane de euro în acest sens.



×
Parteneri
Vremea de Paște și 1 mai. ANM anunță când se încălzește
x close