Antena 3 CNN Externe Ce riscă Nicolas Sarkozy după punerea sa sub acuzare pentru corupție și trafic de influență

Ce riscă Nicolas Sarkozy după punerea sa sub acuzare pentru corupție și trafic de influență

Ce riscă Nicolas Sarkozy după punerea sa sub acuzare pentru corupție și trafic de influență
02 Iul 2014   •   11:59

Fostul președinte francez Nicolas Sarkozy riscă o pedeapsă de cinci ani de închisoare și o amendă de 500.000 de euro pentru infracțiunea de trafic de influență și până la 10 ani de închisoare pentru corupție activă, fapte pentru care a fost pus sub acuzare marți noaptea, relatează AGERPRES.
Nicolas Sarkozy, care a petrecut 15 ore în arest, a mai fost pus sub acuzare pentru obținerea de informații prin încălcarea secretului profesional.

Infracțiunea de trafic de influență este reglementată de articolul 433-2 din Codul Penal francez. Acest articol vizează ''solicitarea sau agrearea, în orice moment, direct sau indirect, de oferte, promisiuni, cadouri sau avantaje din partea unor persoane pentru el însuși sau pentru o altă persoană, pentru a abuza de influența sa reală sau presupusă în vederea obținerii de distincții de la o autoritate sau administrație publică, de locuri de muncă, contracte sau orice altă decizie favorabilă''.

Delictul de corupție activă este prevăzut în articolul 433-1 din Codul Penal francez. Potrivit unuia dintre ziariștii publicației citate, acest delict este ''stadiul superior al traficului de influență''.

În cazul în care este condamnat, Nicolas Sarkozy riscă de asemenea — potrivit unui document publicat pe site-ul Ministerului Justiției francez—, în baza articolului 432-17 din Codul penal, să primească o pedeapsă suplimentară ce prevede decăderea din drepturile civile, interzicerea exercitării unei funcții publice sau a unei profesii și excluderea de pe listele electorale pentru o perioadă limitată.



×
Subiecte în articol: Nicolas Sarkozy
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close